Bitka za bebe se nastavlja: Milan Popović uručio opremu beogradskim klinikama

Bitka za bebe se nastavlja: Milan Popović uručio opremu beogradskim klinikama

Autor: | 16/01/2013

0

Institut za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od danas raspolaže novim, najmodernijim operacionim mikroskopom koji je za potrebe ove ustanove obezbeđen u akciji Fonda B92 „Bitka za porodilišta“. Ovaj uređaj, vredan 82.000 evra, kupljen je zahvaljujući donaciji Milana Popovića koji je u društvu predstavnika Fonda B92 prisustvovao današnjem svečanom uručenju u Kliničkom centru Srbije. U ime ove Instituta za neurohirurgiju, donatore je dočekao njen direktor, prof dr Miodrag Rakić koji je uz izraženu zahvalnost na donaciji, prisutnima poželeo puno sreće u nastavku akcije i uspeha na svim drugim poljima.
Milan Popović i predstavnici Fonda B92 su danas posetili i odeljenje pedijatrijske kardiohirurgije na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“ za čije su potrebe ovoga puta obezbeđena dva topla kreveta (babytherm) ukupne vrednosti od oko 30.000 evra. Kao i operacioni mikroskop, topli kreveti su nabavljeni zahvaljujući novcu koji je donirao Popović. U ime Instituta za majku i dete, opremu je primio dr Dragutin Tričković koji je u neformalnom razgovoru istakao značaj doprinosa Milana Popovića i čitave akcije u borbi za opremanje srpskih porodilišta.
Od početka akcije Bitka za bebe i njenog nastavka kroz Bitku za porodilišta, Milan Popović je za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana donirao više od 700.000 evra.
Prema rečima predsednika UO Fonda B92, Verana Matića, doprinos Milana Popovića uspehu ove akcije se ne može izmeriti novcem budući da je njegov primer društveno odgovornog ponašanja i dobročinstva sledio veliki broj ljudi koji se u skladu sa svojim mogućnostima na različite načine uključio u akciju.
- Energija sa kojom ulazimo u svaki novi dan „Bitka za porodilišta“ nalazi se na ovom nivou u velikoj meri zahvaljujući upravo ljudima poput Milana Popovića - zaključio je Matić tokom svečane primopredaje operacionog mikroskopa u Kliničkom centru Srbije.
U bici za život nema odustajanja, u bici za porodilišta jedini izbor je pobeda!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: milan popović