Stefan Milenković: Neobični recital za Dan žena u Madlenianumu

Stefan Milenković: Neobični recital za Dan žena u Madlenianumu

29/01/2013

0


Stefan Milenković, jedan od najtraženijih violinista na svetu, već sada zna gde i kada će nastupati tokom čitave 2013. i 2014. godine. Stefan će održati nastup i u Srbiji, u Beogradu, 8. marta u Madlenianumu.
Na ovom koncertu nazvanom "Neobični recital Stefana Milenkovića" na klaviru će ga pratiti njegova dugogodišnja saradnica Srebrenka Poljak. Sviraće dela Čajkovskog, Geršvina, Ravela, a kako je sam rekao biće i nekih prijatnih iznenađenja.
Violinista Stefan Milenković svira od svoje treće godine, karijeru je počeo kao vrlo mlad dečak i već sa 6 godina su ga nazvali "čudo od deteta". Već do 16. godine imao je oko 1000 nastupa i brojne nagrade.
Danas je Stefan međunarodno priznat po izuzetnoj umetničkoj posebnosti. Njegovi nastupi na kojima osim sviranja voli da razgovara direktno sa publikom koncert učine veoma zabavnim i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim u čitavom svetu. Među njegovim brojnim međunarodnim nastupima uz orkestre ističu se oni uz Berlinski simfonijski orkestar, Helsinšku filharmoniju, Zagrebačku filharmoniju, Beogradsku filharmoniju, Orkestar Radio Francuske, Orkestar Bolshoi Teatra, Nacionalni Orkestar Belgije, Simfonijski orkestar države Sao Paolo u Brazilu, kao i Simfonijske orkestre Melbournea i Queenslanda u Australiji.
Posle završenih studija u Beogradu, Stefan je otišao na prestižnu akdemiju Juilliard (Njujork, SAD), a od nedavno je profesor violine na Univerzitetu Illinois.


Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti