Leontina: Obnovila saradnju sa Željkom Joksimovićem

Leontina: Obnovila saradnju sa Željkom Joksimovićem

Autor: | 13/02/2013

0


Leontina i Željko Joksimović su ponovo postali muzički tandem. Bivši ljubavnici ponovo rade zajedno i to zahvaljujući Željkovoj ženi Jovani.
Željko koji je nedavno podelio sa fanovima novu pesmu "Ludak kao ja" otkrio je da ju je uradio sa Leontinom - muziku i tekst potpisuje upravo ona, dok je Željko autor kompozicije i njen izvođač. Pesma je poslata u Njujork na mastering kodi višestrukiog dobitnika Gremija, Džejmsa Kruza.
Inicijator Željkovog i Leontininog pomirenja je Željkova supruga Jovana, koja je ugostivši Leontinu na Pinku i čuvši njene nove pesme shvatila da bi ponovna saradnja dvoje plodnih muzičara bila pun pogodak.
Posle nekoliko dana stvar je bila gotova i pomirenje je palo. Leontina i Željko ne kriju zadovoljstvo zbog ponovne saradnje.
- Ovom pesmom sam izašao takoreći iz rutine i veoma sam zadovoljan zbog toga. Do ponovne saradnje sa Leontinom je došlo zahvaljujući mojoj Jovani. Stvorili smo pesmu koja će pomeriti standarde i sigurno postati hit - rekao je Željko.
Leontina se preko saradnje sa Željkom, faktički vratila na estradu, a za "Blic" je rekla da još nekoliko pesama priprema sa bivšim dečkom.
- Sa Jovanom rado sarađujem i ona jeste bila spona između mene i Željka, jer je Željku predočila moje nove "muške" kompozicije koje sam uradila u jednom danu, a da nisam imala viziju za koga ih radim - rekla je Leontina.
Osim Jovane, prema Leontinim rečima, zasluga za uspostavljanje ponovne saradnje sa Željkom pripada i Milici Mitrović koja je odmah rekla da su kompozicije njene kume rođene za Željka.
- Milica je odmah imala ideju da su moje pesme kao stvorene za Željka, a kad smo uspostavili kontakt i kad je finalizirao pesmu "Ludak" shvatila sam da je Željko odavno nedostižan i jednostavno ne prestajem da slušam tonove koje je Željkov aranžam doneo, svesna da smo uradili najbolju pesmu od svih postojećih u poslednjih 20 godina - zaključila je Leontina.
Leontina i Željko su najveći uspeh postigli antologijskim evrovizijskim hitom "Lane moje" za koju je Leontina pisala tekst, a Željko muziku, aranžman i produkciju. Zajedno su uradili i pesme: "Leđa o leđa" (muzika i tekst Leontina), "Crno pa se ne vidi" (kompozitor Željko Joksimović), "Kad prave ljubavi ginu" i druge...

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin