Katarina Kovačević: Želim da uložim novac u obrazovanje dece

Katarina Kovačević: Želim da uložim novac u obrazovanje dece

Autor: | 26/02/2013

0

- Kada uspeš u tome da pokažeš svima koliko možeš, u tebi sve vrišti od sreće! Majka uplakana i Nataša Ninković koja je ustala dok sam pevala, doprinele su da mi poteku suze. Nisam mogla da ih zaustavim - priseća se svog nastupa Katarina Kovačević (21) pobednica četvrtog ciklusa šou-programa "Ja imam talenat". Studentkinja Farmaceutskog fakulteta iz Negotina još je u neverici da je pobedila, a kaže da mnogi nisu verovali da će uspeti da otpeva pesmu "Zajdi zajdi".

- Niko me nije podržao. Znala sam duboko u sebi da treba to da otpevam. Prvi put sam išla protiv svih. Ponosna sam na svoj nastup iako znam da uvek može bolje - priča Kaja. Iako neće odustati od fakulteta, novac želi da uloži u muziku, jer je to, kaže, njen život i ostvarenje snova. A san joj je i da osnuje fond za obrazovanje dece bez roditeljskog staranja.

- Moja majka je odrasla bez roditelja. U domu u Negotinu. Potresna je to priča i ne bih o njoj da govorim. Posećivala sam sa mamom tu decu, nosili smo im garderobu, hranu, ali mislim da su to potrošne stvari. Dođu i odu kao da ih nikad nije ni bilo. Zato želim da uložim novac u njihovo obrazovanje. To će im omogućiti stabilniji život i osnovu za dalji i bolji put. Bilo bi im podstrek za nešto dalje u životu. U Srbiji se i sa fakultetom teško živi.

Koliko je život težak u našoj zemlji, naročito u manjim gradovima, potvrđuju i Katarinini roditelji koji su ostali u isto vreme bez posla, pa su otvorili trafiku u Negotinu. Od nje se izdržavaju i pomažu Kaji da završi studije. A ne bi u tome uspeli da njihova ćerka nije dobar student, sa prosečnom ocenom devet, zahvaljujući kojem je dobila mesto u studentskom domu i državnu stipendiju.

- Oduvek sam želela da se bavim muzikom, ali, kao ni većina mladih, nemam novca da sama uspem u tome. Zato sam se prijavila u ovaj šou. Pre "Talenta" sam bila toliko nesigurna u sebe, svoj talenat i izgled. Nikada nisam doživela da me toliko ljudi hvali. I to mi je bilo dovoljno da steknem samopouzdanje i budem sigurna da je ovo moj put. Muzika i pevanje. Hoću da uveseljavam ljude, da ih rasplačem emotivnom pesmom, da pružim ljudima ljubav kroz muziku.

Muzika joj se uvukla pod kožu još sa četiri godine, kada je zapevala u vrtiću. Onda je upisala tri niže muzičke škole za solo pevanje, gitaru i klavir. Nastavila je srednju muzičku, ali su je roditelji savetovali da izabere neko sigurnije zanimanje. Položila je prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu i Farmaceutskom. A papirići su odlučili šta će da joj bude životni poziv.

- Izvlačim stalno papiriće kada se dvoumim. Tako je bilo i za "Talenat". Pomogli su mi da odlučim da li da se prijavim ili ne. Izgleda da me vode u pravom smeru - kroz šalu priča Kaja. Put i papirići odveli su je u Beograd, ali kaže da će Negotin uvek ostati njen dom.

- To je moja oaza. Na ulasku u Negotin ima jedno brdo i ceo grad se vidi kao na dlanu. Kada vidim taj prizor iz autobusa, imam leptiriće u stomaku.

Velika uteha u velikom gradu joj je sestra. Mali sestrić Veljko i dečko s kojim je u vezi već tri godine su joj radost.

- Sestra me je razmazila. I ime mi je dala, po pesmi “Plavog orkestra”, pa je insistirala da me svi zovu Kaja, a ne Kaća.

Izvor: Novosti

Foto: Petar Milošević, Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još