Đorđe Balašević: Nadam se da nedostajem Beogradu

Đorđe Balašević: Nadam se da nedostajem Beogradu

Autor: | 01/03/2013

0

Nadam se da Beogradu nedostajem bar upola koliko on nedostaje meni, rekao je Đorđe Balašević najavljujući svoj koncert 24. maja na Kalemegdanu. Biće to prvi put da je "panonski mornar" Sava centar i zemunski Madlenijanum zamenio za tako veliku scenu. Sin Aleksa će se, kaže, najviše obradovati ovom nastupu.
Balašević koncert najavljuje simboličnim sloganom "Osmeh se vratio u Beograd", a ujedno će to biti njegov prvi nastup u prestonici sa bendom "Panonska mornarica". Na pitanje ko će biti u prvim redovima, kaže da stiže cela porodica Balašević.
- Uža porodica, Olja i klinci, svakako će biti tu, a računamo i na širu porodicu, na sve one bistrooke likove iz Sava centra. Zbog Simone, možda neku uspavanku izvedemo kao prvu, Sajči već u 9 pajki sa anđelima, ali ujka Aleksa je mnogo važniji za priču o ovom koncertu. Kao njegov vozač i bodigard, dolazio sam u Beograd na "Ajron mejden", čak i na "Volim devedesete", iako sam ih u svojoj pesmi spojio sa nepristojnim povratnim glagolom, a kad smo podignutih ruku ispratili i "Beogradski sindikat" iz Arene, zagrlio me je i rekao: "Na sledeći koncert u Beograd ja tebe vozim. Na Balaševića..." Nikad nije bio na mom koncertu u Beogradu, velika mu je želja, i da ne postoji nijedan drugi razlog, meni bi to bilo dovoljno. Verovatno je pravi dar za njegovo punoletstvo jedno zvezdano majsko veče i jedan od onih koncerata na kojima nije važno koliko će ih doći, nego ko će doći - kaže Balašević.
Generacije su godinama uživale uz njegove tradicionalne koncerte u Sava centru. Bilo ih je više od 150 u skoro četiri decenije Balaševićeve karijere. Iza sebe ima 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma. Ni sedma umetnost mu nije strana - igrao je u serijama "Specijalna redakcija", "Vojnici", "Pop Ćira i pop Spira" i "Panonski mornar", snimio je 2010. i film "Kao rani mraz". Autor je četiri knjige.
Na pitanje zašto se tek sada odlučio da u Beogradu održi veliki koncert, naš kantautor kaže da je i ranije bilo poziva, ali da je tek sada dobio onaj pravi.
- Dobar sam gost: retko dolazim i kratko ostajem. Za takve se goste otimaju. U Sava centru teško bi se složili s tim, tamo sam već bio maltene domaćin, da sam održao još dva koncerta, stekao bih stanarsko pravo. No, kad čarolija počne da nestaje, sreća je ako to prvi primeti neko sa pozornice, a ne iz publike. Nadam se da Beogradu nedostajem bar upola koliko on nedostaje meni. Dobar gost možda može da odluči kad odlazi, ali o tome kad dolazi, ipak odlučuju samo domaćini. Priznajem da je bilo raznih poziva, jednostavno je trebalo pristojno sačekati pravi. Nisam od tipova koji propadnu za par godina, a ni Beograd mi se ne čini od tih. Sa Kalemegdana se vidi ušće dve ozbiljne reke, i čitavo čudo ravnice; kako bi "Panonska mornarica" tome odolela? A sa Beograđanima smo se u međuvremenu sretali na najneverovatnijim mestima, od Skoplja, preko Osijeka i Sarajeva do Ljubljane. I nigde ih nismo obrukali. Poneki se osmeh definitivno vratio u Beograd i sa koncerata u komšiluku, Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu... - ispričao je Balašević.
Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka u 9 sati, na blagajnama Eventima po ceni od 1.990 i 2.590 dinara za parter 1 i 2, te 3.200 dinara za 2.000 ulaznica u fan pitu ispred bine. Cene za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin