Bar Refaeli preti zabrana promovisanja Izraela

Bar Refaeli preti zabrana promovisanja Izraela

19/03/2013

0


Izraelska armija apelovala je da se supermodelu Bar Refaeli zabrani da učestvuje u kampanji promivisanja jevrejske države, jer nije odslužila vojni rok.
Vojni portparol je poslao pismo Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, podsetivši da je Refaeli odlučila da ne završi obavezni vojni rok, udavši se 2007. godine za porodičnog prijatelja, od koga se ubrzo razvela. U to vreme je govorila da želi da nastavi već uspešnu manekensku karijeru.
Ona je kasnije bila devojka glumca Leonarda DiKaprija i pozirala između ostalog za "Victoria secret" i magazin Sport Illustrated. Refaeli je u februaru izabrana da bude zvezda nove serije kampanja čije je cilj da pokažu tehnološka dostignuća i inovacije Izraela.
Međutim, brigadni general Joav Mordehaj je u pismu zatražio da Ministarstvo spoljnih poslova razmotri "negativnu poruku koju šalje izraelsko društvo angažovanjem Bar Refaeli koja nije završila nacionalnu službu kao izraelskog predstavnika u PR kampanji".
U pismu se ističe da izraelska armija proba različite metode da poboljša vrednost vojne službe i da se bori protiv izbegavanja vojnog roka kako bi se sačuvala moralna dimenzija po kojoj je IDF (izraelska odbrambena armija) narodna armija.
U Izraelu je vojni rok za devojke obavezan i traje dve godine, izuzev ako su udate ili trudne. Muškarci služe tri godine od svoje osamnaeste.
Nakon što je vojska zaključila da Refaeli služi kao loš primer za mlade Izraelce, ona je na svom Tviter nalogu na hebrejskom napisala:
- Možete koristiti klip ministarstva spoljnog ili ga odbaciti ali moj Instagram ima više čitalaca nego Jediot ahronot (najtiražniji izraelski list).
"Times of Israel" istakao da se Refaeli smatra jednom od najlepših žena na svetu i da je uveliko poznata kao Izraelka, ocenivši da nema razloga da se poteže njena prošlost kada se radi o kampanji javne diplomatije te vrste.
Pre nekoliko godine izraelska armija je navodno pokrenula kampanju protiv nje i pozvala na bojkot odeće koju promoviše. Tada je general major Avi Zamir rekao studentima u Tel Avivu:
- Na kraju dana ona je ta koja bi trebalo da se pogleda u ogledalo. Vojska je centralni deo našeg društva.

izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti