Dragan Marinković Maca: Nova predstava koja razbija tabue

Dragan Marinković Maca: Nova predstava koja razbija tabue

Autor: | 21/03/2013

0

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca najavio je da će režirati novu predstavu "After" u kojoj ima nameru da predstavi emotivne nedoumice u međuljudskim odnosima, koji nadmašuju klasične muško-ženske, ali i homoseksualne tabue i uvode novu dimenziju sagledavanja stvari. Kontroverzna priča ima za cilj, kako kaže Maca, da navede ljude da preispitaju svoj stav u vezi sa ovim temama koje su uzdrmale čitava razdoblja i poljuljale socijalne strukture.
- Predstava “"After" ima tendencije da potpuno ogoljeno prikaže razgovore, stanja koja prolaze svi partneri, a koje se u današnjem, iako modernom i slobodoumnom društvu, retko izražavaju, ali i teme koje, u najvećem broju slučajeva, nisu predmet razgovora i razmišljanja odmah nakon samog seksualnog čina - rekao je Marinković, koji će, takođe, glumiti u predstavi.
Pored njega, glumačku postavu čine mlade glumačke zvezde Miljana Gavrilović, koju publika zna iz serije "Folk", Anka Gaćeša koja je igrala u filmu "Skidanje", Ivan Mihailović koji je prvu ulogu imao u seriji "Vojna akademija", Jelena Rakočević koju mnogi prepoznaju iz serije "Sva ta ravnica", Milena Đorđević, glumica iz serije "Stižu dolari", i Stojan Đorđević, poznat po ulozi u seriji "Miris kiše na Balkanu".
- Ovo je klasična partnerska igra, koja će biti i veliki izazov za svakog glumca, jer će njihov glumački zadatak biti da u istom prostoru ponude bezbroj različitih rešenja. Naime, scenografiju čine spavaća soba i toalet, te će samo promenom svetlosnih efekata prelaziti iz "prostora u prostor", odnosno iz scene u scenu, jer je spavaća soba nekad hotelska, nekad soba partnera  ispričao je Maca.
Inače, ovaj komad je rađen na osnovu američke komedije "After sex" koja prikazuje odnos parova na osnovu razgovora koje vode nakon seksa.
- Moj izazov, pored rada sa kolegama, i kao reditelj i kao partner na sceni, biće motivisan željom da se sruše lažni moral i tabui koji su u vezi sa gej populacijom i, uslovno rečeno, socijalno prihvatljivim muško-ženskim odnosima - zaključio je Marinković.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin