Aplauzi na premijeri predstave "Dok nas smrt ne razdvoji"

Aplauzi na premijeri predstave "Dok nas smrt ne razdvoji"

Autor: | 26/04/2013

0

Pozorišna predstava "Dok nas smrt ne razdvoji", po tekstu Mire Furlan u režiji Predraga Mikija Manojlovića, premijerno je izvedena sa velikim uspehom u "Radionici integracije".
Glumci Anita Mančić, Jasna Đurićić, Miki Manojlović i mlada Jovana Gavrilović, kao i autorka komada Mira Furlan, dobili su buran aplauz publike u kojoj je bio veliki broj reditelja, glumaca i drugih pozorišnih i filmskih poslenika.
"Dok nas smrt ne razdvoji" je porodična drama koja se dešava u jednom stanu u Zagrebu 70-ih godina prošlog veka. To je priča o ljubavi koju je teško sačuvati, o odrastanju, prolaznosti, o životu i smrti... Iako pretežno profesionalci, mnogi gledaoci nisu izdržali da ne puste neku suzu, što je rezultat i odličnog slojevitog teksta i izvanredno uverljive glume.
Manojlović je kao reditelj odabrao diskretan pristup i pustio da spontano teče ova, kako je i sam rekao, pitka priča veoma gorkog ukusa. Furlan je u razgovoru sa novinarima pre premijere otkrila da njena prva drama ima autobiografskih elemenata i da joj je inspiracija bila njena porodica.
Predstava se igra kako je i napisano, na zagrebačkom dijalektu, a saradnik za jezik i scenski govor bio je Bogdan Diklić. Kostimograf je Jelisaveta Tatić, a scenograf Darko Nedeljković. Reprize ove predstave u "Radionici integracije" su 26, 27. i 28. aprila.

Izvor: Tanjug

Foto: Radionica integracije/Vladan Obradović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti