Miloš Biković: Povratak u pozorište

Miloš Biković: Povratak u pozorište

Autor: | 09/09/2013

0

Milošu Bikoviću konačno se ispunila želja da ponovo zaigra u pozorištu. Zvezda filma "Montevideo, bog te video" dobio je glavnu ulogu Armana Divala u komadu "Dama s kamelijama", čija je premijera zakazana za 1. oktobar u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Predstava je adaptacija romana Aleksandra Dime Mlađeg, u režiji Juga Radivojevića, a igra se u čast Mire Stupice. Glavnu žensku ulogu, Armanovu ljubavnicu Margaritu Gotije, dobila je Marija Vicković.
- Drago mi je što učestvujem u predstavi. Prija mi rad s Jugom i celom ekipom. Marija je divan partner. Nemam tremu jer smo još uvek daleko od premijere. Razmišljam samo o zadacima koji su ispred mene - kaže Biković za Kurir.
Ekipu koja radi na predstavi čine uglavnom mladi glumci. Oni se dobro zabavljaju pripremajući komad koji će otvoriti novu, 145. sezonu u Nacionalnom teatru. Miloša je nasmejala prozivka njegove koleginice iz predstave Kaline Kovačević preko društvenih mreža da je veliki štreber i da je svoje replike naučio napamet.
- Kad se na scenu postavlja neki klasik, nedopustivo je da glumci ne znaju tekst. Posebno kad se rade probe na sceni. Kalina nije ništa loše mislila pod tim "štreber" - objašnjava Miloš koji je sa svojim fanovima podelio neka idejna rešenja plakata za predstavu.
Mira Stupica najavila je dolazak na premijeru.
- Radujem se što ću ponovo posetiti Narodno pozorište, u kojem sam 1941. godine počela karijeru, a kasnije bila i dugogodišnji član - rekla je Stupica.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti