Brankica Sebastijanović: Miloš mi je mnogo pomogao na snimanju

Brankica Sebastijanović: Miloš mi je mnogo pomogao na snimanju

Autor: | 25/10/2013

0

Pre nego što u junu sledeće godine diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti, Brankicu Sebastijanović ćemo već upoznati kao glumicu. Dok je pripremala ispite, nije ni slutila da će joj gotovo u isto vreme stići ponude za dve velike televizijske role. Obe je, naravno, sa zadovoljstvom prihvatila. Tako je najpre zaigrala u pilot- epizodi serije "Sinđelići" (TV Prva), što se dopalo reditelju Dejanu Zečeviću pa je nastavila sa snimanjem, a potom ju je Ivan Stefanović odabrao da iznese lik glavne junakinje serije "Samac u braku". Brankica je prethodnih mesec dana svakodnevno na terenu, premešta se, kako kaže, iz jednog doba u drugo, iz jednog kostima u drugi, "žonglira" od humora do melodrame.
- "Sinđelići" ili srpski "Seranovi" su jedna savremena priča, koja donosi mnogo humora i vedrine. Publika je iz pilot-epizode mogla da oseti pozitivnu energiju koja je suštinska za ovu seriju. Sigurna sam da će u narednim epizodama ova priča sa mnogo šarma uspeti da gledaocima povrati i veru u ljubav - kaže Brankica.
A o Evi koju tumači, dodaje:
- Moja junakinja je, kao uostalom i mnoge njene vršnjakinje tinejdžerke, buntovna, stalno se nešto inati, nameće svoje stavove, odbacuje tuđe, pametuje i negoduje. Ne možemo da joj zamerimo na tome, kada znamo u kom se dobu nalazi, a i zbog činjenice da ne živi baš u sasvim uobičajenim okolnostima. Videćemo da će se, ipak, do kraja serije malo uozbiljiti.
Glumica kaže da joj je Eva, koliko god joj tako pusta bila simpatična, mnogo dalja od Ljiljane koju igra u "Samcu u braku". Obe su je podjednako "izazvale", osvojile i inspirisale, ali Ljiljanini maniri i neki pogledi na život su joj bliži.
- Ona je ozbiljnija od Eve, što bi se moglo reći i za mene. Možda je to i do epohe kojom se serija bavi, pa kada obučem kostim iz tridesetih godina prošlog veka, nekako se dobro osećam. Sviđa mi se način na koji je Stefanović prišao knjizi Milice Jakovljević Mir Jam i bez obzira na to što je ovo četvrto njeno delo koje se ekranizuje, mislim da će publici biti osveženje - kaže glumica, dodajući da se snimanje završava za koji dan, pa će joj nedostajati ovaj kratki "beg" u prošla vremena.
Brankica igra Ljiljanu, Beograđanku koja se iz inata udaje za Radmila, zgodnog advokata iz Sremskih Karlovaca. Da bi se osvetila jednom Beograđaninu, ona osvaja i vrlo brzo slama srce jednog Karlovčanina. Kada mu prve bračne noći prizna da ga ne voli i da je sve dosad glumila, Radmilo će početi da živi - kao samac u braku. Dogovorili su se da se bar tri meseca pretvaraju da su muž i žena, kako bi ugledni Radmilo smislio neku priču da se opravda pred svojim sugrađanima. Jer, čaršija ovakve ispade ne prašta.
- Ljiljana je sada sasvim nesnađena. Kada se odlučila na ovaj korak, na ovu laž, nije imala predstavu kako će se iz nje izvući. Međutim, vremenom ona počinje da uviđa sve Radmilove pozitivne osobine, polako uspeva da zaboravi ljubav iz Beograda i shvata da je ona bila samo hir. Počinje da sazreva - otkriva nam Brankica.
Glavne junake priče će zbližiti sporedni. U Ljiljanu se zaljubljuje prvi komšija Ika, šarmantni student, a Radmilu se nabacuje Ljiljanina drugarica iz Beograda, Jelka.
- I dok na jednom izletu Ljiljana bude izbegavala Iku, a Radmilo Jelku, njih dvoje će se zbližiti. U tom izbegavanju, oni će pobeći jedno drugom. Biće to uvod u jedno novo poglavlje njihovog života. Iskrenije i lepše - priča glumica, koja će se posle snimanja ovih serija, posvetiti pripremi diplomske predstave.
U seriji "Samac u braku", priči o ljubavi između Ljiljane i Radmila, Brankičin partner je Miloš Biković. A on je njen partner i u privatnom životu. Iako o svojoj vezi ne pričaju mnogo, Brankica ne krije da uživa u radu s Milošem.
- On je odličan glumac i ima mnogo više iskustva od mene, što mi pomaže i na terenu. Volim da se konsultujem sa njim, jer znam da su mu saveti dobronamerni - kaže glumica.

Izvor: Novosti

Foto: A. Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još