Ana i Vlade Divac: Opredeljenje naše porodice je da budemo humani

Ana i Vlade Divac: Opredeljenje naše porodice je da budemo humani

Autor: | 02/11/2013

0


Uspešna humanitarna radnica Ana Divac i njen suprug, naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac nedavno su posetili Osnovnu školu „Sveta Mihajlović” u Burovcu, sa kojom su potpisali ugovor o saradnji i uručili pomoć. Naime, Fondacija "Ana i Vlade Divac" nedavno je započela akciju „Jedan u milion“, u okviru koje žele da okupe milion ljudi koji će svakog meseca izdvajati po jedan evro, a sva sredstva biće namenjena unapređenju školovanja u našoj zemlji.
- Proveli smo prelep dan sa učenicima u Burovcu kojima smo uručili pomoć. Našoj akciji „Jedan u milion“ do sada se priključilo deset hiljada ljudi, ali smo sigurni da će se još mnogo njih odazvati pozivu. Učenici Osnovne škole „Sveta Mihajlović“ priredili su odličnu predstavu u kojoj smo uživali, jer je tog dana bila slava njihove škole. Smatram da moramo da ulažemo u obrazovanje jer je to najpametnije ulaganje u budućnost. Ne treba da privlačimo pažnju stranih kompanija zbog toga što kod nas postoji jeftina radna snaga, već zato što ovde žive pametni i obrazovani ljudi. Ovo je samo prva u nizu obrazovnih ustanova sa kojom sarađujemo, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još mnogo i da ćemo motivisati milion Srba da svakog meseca odvoje po jedan evro od plate pošto bi to značajno unapredilo naš obrazovni sistem - tvrdi poznata četrdesetpetogodišnjakinja. - Vlade i ja smo imali sreće da našoj deci obezbedimo lepu budućnost i najbolje školovanje, ali bismo želeli da takvu šansu dobiju i druga deca.
Supruga jednog od najboljih sportista svih vremena kod nas ističe da se ona i Vlade trude da kod svoje dece razvijaju osećaj empatije i humanosti.
- Svi koji rade u našoj fondaciji, kao i naša deca učestvuju u akcijama koje sprovodimo i zajedno ih osmišljavamo. Opredeljenje moje porodice je da budemo humani i da pomognemo uvek kada smo u mogućnosti jer na taj način možemo da očekujemo da i nama neko pomogne ako nam bude potrebno. Možda ne u materijalnom već u nekom drugom smislu - tvrdi nekadašnja glumica koja je napustila karijeru već na početku kako bi mogla da prati svog supruga.
Sinovi poznatog bračnog para krenuli su stopama svojih roditelja, dok se najmlađa kćerka Petra još nije opredelila za zanimanje.
- Luka je krenuo mojim stopama i opredelio se za film. Studira filmsku umetnost, dok je njegov brat Matija student psihologije, ali i aktivno trenira košarku i veoma je talentovan na oca. Obojica se školuju u Americi, dok je Petra i dalje sa nama. Ona je prava devojčica, tinejdžerka. Sport kao profesionalni angažman je manje interesuje, ali zato redovno odlazi u teretanu - kaže Ana.
Ponosna majka nedavno je provela nekoliko sedmica u Sjedinjenim Državama, gde je bila u poseti sinovima. Zbog želje da njeni sinovi dobiju najbolje obrazovanje, oni su se još pre nekoliko godina odselili iz roditeljskog doma, te njoj i suprugu mnogo nedostaju.
- Kao i svakoj majci, naravno da mi moji sinovi svakodnevno nedostaju. Trudimo se da se viđamo što češće, svejedno da li će oni doći ovde ili ćemo mi otići kod njih. Ne mogu da kažem da se viđamo često ili retko jer sve zavisi od obaveza i mogućnosti. Meni nikada nije mnogo da se vidim sa njima, pa zato svaku priliku koristimo za zajedničke susrete - zaključuje Ana Divac.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti