Miloš Pavlović: Bavljenje automobilizmom je najskuplji sport na svetu

Miloš Pavlović: Bavljenje automobilizmom je najskuplji sport na svetu

Autor: | 25/11/2013

0

Naš najbolji automobilista Miloš Pavlović svoju uspešnu karijeru započeo je već sa devet godina vožnjom kartinga. Kasnije je vozio formulu "Vauxhall", "Formulu 3", seriju "Reno", "GP2" i druge automobile i nosio pobede i osvajao šampionate, ali zbog nedostatka podrške nije uspeo da do sada ostvari svoj cilj i da bude prvi Srbin koji je vozio "Formulu 1". Za magazin "Hello!" Miloš priča o svojoj karijeri i planovima za budućnost.

- Odmalena sam imao slobodu da budem ono što želim. Zahvalan sam najviše mojim roditeljima što su odlučili da me podrže i prihvate da im sin sa nepunih deset godina vozi male bolide, koji dostižu brzinu od sto dvadeset kilometara na čas. Nešto što definitivno nije svakodnevno ili uobičajeno. Karting je promenio moj život, moj prvi kontakt sa tim malim bolidom nikada neću zaboraviti. Tada sam shvatio šta znači reč strast i bio sam siguran u jedno: da želim da ponovim taj osećaj. Tada nisam znao gde moja strast može da me odvede i da li jednoga dana može da se pretvori u moje zanimanje. Svesna odluka da se profesionalno bavim auto-sportom sazrela je tek nekoliko godina kasnije, rekao bih posle pobede na "Svetskom kupu" u kartingu, kada sam osvojio trofej svog idola Ajrtona Sene - kaže Miloš, koji otkriva da su se njegovi roditelji odrekli mnogih stvari budući da je on izabrao da se bavi najskupljim sportom na svetu.

- Ponosan sam na svoju porodicu i zahvalan na svemu što su uradili i pretrpeli zbog mene i moje karijere. Oni su definitivno bili moj najveći i verovatno jedini pravi sponzor koga sam imao do danas. Automobilizam je najskuplji sport na svetu i zato je najvažnije imati dobrog sponzora, ne govorim samo o sebi, već generalno. Mogu slobodno da kažem da me najviše iscrpljuju pregovori sa sponzorima. Svi, pa i ja u stalnoj smo potrazi za njima, što oduzima mnogo vremena i energije - objašnjava šarmantni sportista i otkriva svoje ciljeve.

- Moj cilj ostaje da predstavljam Srbiju i srpski narod u vrhu svetskog auto-sporta. "Formula 1" oduvek je bila moj krajnji cilj. Virtuelno gledano, sa dobijanjem superlicence sam ga i ostvario, što znači da sam ja moj deo posla uradio kako treba.

Pavlović godinama živi u Milanu, ali tvrdi da je navikao da preko godine uglavnom provodi vreme na putovanjima. Najverovatnije će se preseliti iz Italije.

- Trenutno živim u Milanu, ali taj grad će skoro sigurno postati deo moje prošlosti. Bilo mi je lepo svih ovih godina u Italiji, ali sada je došao trenutak da krenem u nove izazove, što podrazumeva i promenu zemlje, možda i kontinenta - govori simpatični sportista, koji još ne razmišlja o zasnivanju porodice.

- Želim da imam porodicu, ali smatram da je prerano da o tome razmišljam. Mislim da nije teško biti sa mnom, naprotiv. Možda je ispravno reći da biti u vezi sa mnom nije lako jer zahteva fleksibilnost. Iz godine u godinu menjam zemlju, ponekad i kontinent. Moja devojka mora da bude spremna na to da me neće viđati često - zaključuje Pavlović.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Tijana Vuković
Mesto snimanja: restoran „Dijagonala 2.0“

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: milos pavlovic