Janko Tipsarević: Velikodušan poklon Novobeograđanima

Janko Tipsarević: Velikodušan poklon Novobeograđanima

Autor: | 28/11/2013

0

U parku, kraj biciklističke staze na Dunavskom keju, danas je otvorena teretana na otvorenom sa česmom, koju je teniser Janko Tipsarević poklonio svojim sugrađanima i sugrađankama.
U okviru projekta koji je realizovan u saradnji sa opštinom Novi Beograd, drugi reket Srbije i jedan od najboljih tenisera sveta finansirao je postavljanje vežbališta na otvorenom, kao i prelepe česme, na jednoj od najlepših lokacija na teritoriji opštine Novi Beograd, pored biciklističke staze na Dunavskom keju. Glavni cilj projekta je promocija zdravog načina života i pružanje mogućnosti što većem broju građana i građanki da se rekreativno bave sportom.
Teretanu na otvorenom svečano su otvorili Janko Tipsarević i Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd. Dugogodišnji član Dejvis kup reprezentacije Srbije tom prilikom izjavio je da se nada da će ova teretana biti podstrek, ne samo mladim ljudima, već svim građanima Novog Beograda da se bave rekreacijom.
- Odrastao sam na Novom Beogradu i tada nismo imali uslove za trening i priliku kakva se očigledno sada pruža mojim sugrađanima. Za ideju otvorenog vežbališta sam se zagrejao jer sam emotivno i lično vezan za Novi Beograd - rekao je Tipsarević, koji se zahvalio opštini Novi Beograd, koja je prema njegovim rečima "napravila fenomenalnu priču".
Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da je ovo druga od 30 teretana čija se izgradnja planira sledeće godine.
- Projekat o teretanama na otvorenom se realizuje u sklopu jednog šireg koncepta približavanja sporta našim sugrađanima. Nedavno smo nedaleko odavde sa magazinom "Men's Health" otvorili jednu teretanu, a evo danas sa Jankom drugu. Želimo da pokažemo ljudima da vežbanje treba da postane deo njihove svakodnevnice - rekao je Šapić.
Otvaranju teretane na otvorenom prisustvovali su porodica i prijatelji našeg slavnog tenisera, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, kao i brojni sportski novinari.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još