Novak Đoković dobio voštanu figuru u muzeju u Jagodini

Novak Đoković dobio voštanu figuru u muzeju u Jagodini

Autor: | 09/02/2012

0

Novak Đoković, najbolji teniser sveta danas je u Jagodini, u Muzeju voštanih figura, prisustvovao svečanom postavljanju svoje figure u vosku, rad beogradskog vajara Svetomira Radovića.
Ispred prostorija muzeja, uprkos veoma hladnom vremenu, a zatim i u Sportskoj hali JASA, Đokovića je , u pratnji domaćina, gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića - Palme, dočekalo i pozdravilo više od 6.000 ljudi.
Voštana figura Đokovića je izrađena na osnovu video snimaka i fotografija najboljeg tenisera sveta, završena je pre 20 dana i čekala je slobodan termin Đokovića za dolazak u Jagodinu.

Figura u prirodnoj veličini, obučena je u orginalni dres i obuvena u patike koje je Đoković nosio, sa takođe originalnim reketom u ruci, oštećenim u jednom od njegovih mečeva, na kome piše Novak.
Figura Đokovića je 29. u Muzeju voštanih figura u Jagodini, jedinom takvom u Srbiji, a šestom u Evropi, koji je otvoren 2008. godina i u njemu su mesto našle znamenite ličnosti iz kulture i prosvete, vere, politike i sporta iz Srbije i sa prostora bivše SFRJ.

Nosilac nagrade Sportske akademije iz Londona "Laureus" za 2011. godinu, Đoković je, posle postavljanja figure, u Sportskoj hali JASA, zvanično otvorio meč za titulu svetskog prvaka u kik boksu, disciplina lou kik, između Bobana Marinkovića člana "Palminih tigrova" iz Jagodine i Tijaga da Silve iz Brazila. On je sa ringa poručio mladima da se bave sportom jer je to najbolji način da se afirmišu.

Izvor: Tanjug
Foto: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti