Vitni Hjuston će biti sahranjena u Nju Džersiju

Vitni Hjuston će biti sahranjena u Nju Džersiju

Autor: | 14/02/2012

0

Telo pevačice Vitni Hjuston prebačeno je sinoć u Nju Džersi gde će biti sahranjena kasnije ove nedelje, prenose agencije. Avion u vlasništvu glumca i producenta Tajlera Perija sleteo je na dobro obezbeđeni aerodrom Teterboro u Nju Džerziju. "Zlatna" mrtvačka kola napustila su aerodrom nešto posle ponoći i stigla do pogrebnog preduzeća u Njuarku, gradu gde je Hjustonova rođena. Grupa od oko 50 obožavalaca okupila se ispred preduzeća.

Portparol pevačicine porodice rekao je da planovi za memorijalnu službu još nisu završeni, ali mediji prenose da se javno bdenje i sahrana očekuju kasnije ove sedmice.

Vitni Hjuston (48) karijeru je počela u crkvenom horu i brzo postala jedna od najcenjenijih umetnica generacije. Osvojila je šest Gremija i više od 400 drugih nagrada u svojoj 25-godišnjoj karijeri, a glumila je i u blokbasteru "Telohranitej". Ostala je poznata po singlu iz 1992. "I Will Always Love You".

Njen uspeh bio je poznijih godina skrajnut zbog problema sa drogom i alkoholom o čemu je otvoreno i govorila na televiziji. Vitni Hjuston je umrla u subotu u hotelu "Hilton" na Beversli hilsu i mediji spekulišu da je reč o predoziranju.

Policija Beverli hilsa juče je sazvala konferenciju za novinare kako bi zaustavila medijske "glasine", ali nisu pružili mnogo informacija. Jedino što je saopšteno jeste da je pevačicino telo pronađeno u punoj kadi.
- Gospođu Hjuston je u kadi pronašao član njenog osoblja koji je pozvao obezbeđenje hotela - rekao je poručnik Mark Rosen. Ona je izvučena iz kade, ali kada je hitna pomoć stigla "bila je bez svesti i nije reagovala".

Rosen je odbio da komentariše da li su u sobi pronađeni lekovi na recept, a ni stanje tela Vitni Hjuston.
- U ovom momentu ne sprovodimo istragu ubistva. Ne znamo šta je uzrok smrti, niti okolnosti koje su dovele do njene smrti - rekao je on.
Autopsija je završena u nedelju, a konačan izveštaj, uključujući i toksikološke analize, mogao bi da bude objavljen za nekoliko nedelja. Ed Vinter iz losanđeleske službe sudskih veštaka rekao je da su neki lekovi pronađeni u sobi pevačice, ali nije želeo da kaže ni koji ni koliko.

Pevačicin zet Vili Votson rekao je Ej-Bi-Siju da ne veruje da je Vitni Hjuston počinila samoubistvo:

- Ne, ovo je nesrećan slučaj. Ona ne bi ostavila svoju kćerku tako. Ne bi joj to uradila - rekao je on.
Sa smrću pevačice, prodaja njenih albuma je skočila. Juče je njen album "Whitney Houston - The Greatest Hits" bio najprodavaniji na "Amazonu", a pesma "I Wil Always Love You" najpreuzimanija sa Ajtjunza.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti