Eriki Badu zabranjen nastup u Maleziji

Eriki Badu zabranjen nastup u Maleziji

Autor: | 29/02/2012

0

Vlasti u Maleziji danas su zabranile planiran koncert američke pevačice Erike Badu nakon što se u javnosti pojavila fotografija dobitnice Gremija sa arapskom rečju za Alaha napisanom na njenom telu, prenosi danas AP.
Američka r’n'b pevačica je trebalo da nastupi sutra u Kuala Lumpuru, ali su neke muslimanske grupe ocenile da je Badu nepodoban uzor za mlade Maležane nakon što je u javnosti izašla njena fotografija sa privremenom tetovažom reči “Alah” na njenim golim ramenima.
- Odbor vlade koji uključuje i policiju i muslimanske zvaničnike odlučio je da zabrani pevačicin nastup zato što su tetovaže na njenom telu “uvreda za Islam i veoma ozbiljan prestup – naveo je u saopštenju ministar informisanja Rais Jatim.
- Fotografija Erike Badu (41) je “pokrenula javnu kritiku koja bi mogla da ugrozi nacionalnu bezbednost i može da prouzrokuje negativni uticaj na sliku o vladi – dodaje se u saopštenju.
- Pevačica je već je stigla u Maleziju. Ona će ostati kao turista, ali joj nije dozvoljeno da nastupa – rekao je jedan zvaničnik iz ministarstva informisanja.
Direktor kompanije koja organizuje koncert, Razman Razali, rekao je da se njegova kompanija nada da će zabrana biti obustavljena.
- Pevačica je zabrinuta i uplašena. Ona je trebalo da nastupi u sali koja prima oko 3.000 ljudi - rekao je AP-u Razali.
Ovo je prvi koncert umetnika sa zapada koji je zabranjen u Maleziji prethodnih godina. Nekolicini drugih zvezda, uključujući Gven Stefani i Avril Lavinj rečeno je da se obuku skromnije dok nastupaju.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin