Kristijan Loubutin režirao tačku za "Krejzi Hors"

Kristijan Loubutin režirao tačku za "Krejzi Hors"

Autor: | 02/03/2012

0

Poznati dizajner cipela Kristijan Loubutin proslavio je 20 godina od patentiranja prepoznatljivih crvenih đonova za cipele, režiranjem tačke poznatog kabarea "Krejzi Hors". Kreator je pre početka pretpremijere za novinare pozirao sa razgolićenim plesačicama koje su nosile obuću sa njegovim potpisom.
Među milionima obožavateljki cipela ovog dizanera našle su se i igračice "Krejzi Horsa" koje su plesale u obući na štiklu, sa prepoznatljivim crvenim đonom. Međutim, pored izvajanih tela i atraktivne koreografije lepotica, retko ko je zapravo obraćao pažnju na cipele.

Kristijan je režirao tačku koju će poznati kabare izvoditi u naredna tri meseca, a inspiraciju je pronašao u hiphop muzici i umetničkim delima, ističući "lični pogled na razne oblike ženstvenosti". Jedan od kompozitora originalne muzike koja prati tačku je i Sviz Bic, suprug Ališe Kiz.

- Šou nosi naziv "Feu", što na francuskom označava vatru, a na redovnom repertoaru će se naći od 4. marta. "Krejzi Hors" je legendarna pariska institucija plesa. To je fantastična i moderna ideja o slavljenju žene, a ja sam zainteresovan za sve oblike umetnosti koji slave žensko postojanje - istakao je dizajner u intervjuu za britanski "Vog".

Loubutin je oduševljen saradnjom sa "Krejzi Horsom" i do sada je mnoge njegove tačke ispratio iz prvih redova.
- Šougerle su zapravo bile moj prvi izbor inspiracije, a sada sam nakon mnogo godina dobio priliku da radim sa njima - rekao je on.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ališa kiz obuća