Madona: Optužbe iz Malavija

Madona: Optužbe iz Malavija

Autor: | 14/03/2012

0

Vlada u Malaviju optužila je Madonu da je ne konsultuje u vezi svojih planova da izgradi 10 novih škola u ovoj siromašnoj afričkoj državi, i ocenila da pop pevačicu više interesuje sopstvena promocija nego istinsko pružanje pomoći.
Madona, koja je usvojila dvoje dece iz Malavija, saopštila je u januaru da će njena fondacija "Raising Malawi", zajedno sa nevladinom organizacijom "BildOn", izgraditi škole u kojima će se godišnje obrazovati najmanje 1000 malavijske dece.
Portparol malavijskog Ministarstva obrazovanja Lindiva Čide izjavila je Rojtersu da se vladi "smučila" Madona, i dodala da je pevačica prošle godine odustala od izgradnje akademije za devojčice zbog previsoke cene i lošeg menadžmenta, ali da o tome nije obavestila vlasti u Malaviju.
- Sada je odlučila da saopšti da će izgraditi 10 škola, a da ponovo nije ni konsultovala vlasti. Osećamo se kao da je sve ovo zarad promocije njenog imidža i da nije u našem interesu - kaže Čide.
Pevačica je nameravala da izgradi umetničku školu za oko 400 devojčica u blizini glavnog grada Lilongva, ali je odustala od tih planova.
- Ona nema mandat da odlučuje gde će graditi škole, jer ne poznaje naše potrebe i ne zna gde mi želimo nove škole. Ona prvo mora da se konsultuje sa nama i dobije dozvolu od nas pre nego što počne sa gradnjom - upozorila je Čide.
Madona nije bila dostupna za komentar.
U Malaviju, inače, živi više od pola miliona dece koja su ostala siročad zbog epidemije AIDS-a u zemlji, a UN su Malavi stavile na listu 20 najnerazvijenijih zemalja sveta.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin