Tajna ukusa ovog specijaliteta je u marinadi sa začinskim mirišljavim travkama
Sastojci za porciju:
• 250 g neočišćenih škampi
• 10 ml džina
• 100 g pomorandže
• 10 g mirišljave trave
• 60 g kravljeg sira
• 10 g svežih tartufa
Škampe očistiti, krupno iseckati i staviti ih u marinadu od džina i pomorandže. Od svežeg kravljeg sira napraviti medaljone koje bi trebalo držati u marinadi od maslinovog ulja i kombinacije mirišljavih trava: bosiljka, timijana i majčine dušice. Pri serviranju, na tanjir staviti zelenu salatu, preko toga sir i na kraju tartar od škampi. Na kraju, jelo preliti prelivom od mineralne vode i maslinovog ulja, preko čega se poređaju rendani tartufi.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Sestre Gobović objavile singl „Olivera“, uvod u album „Trag večnosti“
Sestre Gobović predstavile su numeru „Olivera“, objavljenu pod okriljem PGP RTS, kroz koju ispisuju poetsku i muzičku posvetu istorijskoj junakinji, najavljujući album „Trag večnosti“
05/12/2025
Saznajte višeUdala se Kim Katral (69), mladoženja mlađi 14 godina
Udala se Kim Katral za 14 godina mlađeg inženjera
05/12/2025
Saznajte višeBogdan Diklić presekao, rastanak je bio neminovan
Bogdan Diklić napustio KK Partizan
05/12/2025
Saznajte višeKnez na koncertu okupio pola Beograda, u prvom redu supruga Tatjana i ćerke
Nenad Knežević Knez održao solistički koncert u Sava centru
04/12/2025
Saznajte višeOn je najbolji drug Andrije Miloševića: Nije glumac, ali je u vezi sa njegovom koleginicom
Najbolji drug Andrije Miloševića je muzičar
04/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)