Tajna ukusa ovog specijaliteta je u marinadi sa začinskim mirišljavim travkama
Sastojci za porciju:
• 250 g neočišćenih škampi
• 10 ml džina
• 100 g pomorandže
• 10 g mirišljave trave
• 60 g kravljeg sira
• 10 g svežih tartufa
Škampe očistiti, krupno iseckati i staviti ih u marinadu od džina i pomorandže. Od svežeg kravljeg sira napraviti medaljone koje bi trebalo držati u marinadi od maslinovog ulja i kombinacije mirišljavih trava: bosiljka, timijana i majčine dušice. Pri serviranju, na tanjir staviti zelenu salatu, preko toga sir i na kraju tartar od škampi. Na kraju, jelo preliti prelivom od mineralne vode i maslinovog ulja, preko čega se poređaju rendani tartufi.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Evo kolika je penzija Cece Bojković: Da li je moguće da je tolika cifra u pitanju?
Penzija Cece Bojković je za rubriku verovali ili ne
24/04/2024
Saznajte višeOgnjen doneo odluku nakon Bojanine smrti: Ne miri se sa gubitkom majke svoje dece, tužnije ne može
Oproštajna poruka Ognjena Jankovića
24/04/2024
Saznajte višeOsvanuo dan koji je sve promenio: 24. april Jelena Karleuša pamtiće dok je živa
Jelena Karleuša pamtiće dok je živa 24. april
24/04/2024
Saznajte višeGimnazijalac Prle voleo najlepše devojke: Ovako je patrijarh Porfirije izgledao u mladosti FOTO
Patrijarh Porfirije, koji se poslednje tri godine nalazi na čelu Srpske pravoslavne crkve, rođen je pre 62 godine u Bečeju kao Prvoslav Perić
24/04/2024
Saznajte višeJelena Karleuša je osoba bez dlake na jeziku, to je opšte poznato, a zna se i kakvo mišljenje ima o pevanju na svadbama
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)