Neobična fuzija slatkog i slanog ukusa zadovoljiće i najizbirljivije gastronome
Sastojci za sufle za deset porcija:
- 660 g sremskog sira
- osam jaja
- 10 g rendanih tartufa
- 120 g gustina
Sastojci za krem za deset porcija:
- 500 g putera sa tartufima
- 180 g džema od tartufa i smokava
- 50 g meda sa tartufima
- 300 g suvih smokava
- 100 g svežih tartufa
Odvojiti belanca od žumanca. U jednoj posudi čvrsto umutiti belanca i ostaviti ih sa strane. U drugoj, umutiti žumanca sa sremskim sirom, da se dobije kompaktna smesa. Potom dodati izrendane tartufe i gustin, a na kraju lagano umešati umućena belanca. Smesu staviti u podmazan kalup i u zagrejanoj pećnici peći desetak minuta na 180 stepeni.
Sa sufleom servirati džem od smokava i tartufa, koji je napravljen uz dodatak meda sa tartufima i puterom sa tartufima. Odozgo ukrasiti izrendanim gljivama.
Piše: Nadežda Jokić
Pročitajte još
Haris Džinović: Godinama me varala, iz kuće je iznosila stvari, sa sinom ne razgovara
Ispovest Harisa Džinovića zgranula sve
28/03/2024
Saznajte višeNi reč nije prećutala: Lepa Brena o razvodu Dragane i Tonija imala mnogo toga da kaže
Lepa Brena o razvodu Dragane i Tonija
28/03/2024
Saznajte višeDeca Majkla Džeksona konačno na okupu: Pogledajte kako danas izgledaju Princ, Paris i Bigi
Deca Majkla Džeksona na crvenom tepihu
28/03/2024
Saznajte višeVerio se Vlada Magla bend: Ovu lepoticu vodi pred matičara
Vlada Magla bend se verio
28/03/2024
Saznajte višeHaris Džinović posle prvog ročišta: Melinu samo pare zanimaju, naše dete je jako ljuto na nju
Haris i Melina Džinović na sudu
28/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)