Kuvanje: Sufle od tartufa sa kremom od smokvi

Kuvanje: Sufle od tartufa sa kremom od smokvi

Autor: | 12/07/2012

0

Neobična fuzija slatkog i slanog ukusa zadovoljiće i najizbirljivije gastronome

Sastojci za sufle za deset porcija:

- 660 g sremskog sira
- osam jaja
- 10 g rendanih tartufa
- 120 g gustina
Sastojci za krem za deset porcija:
- 500 g putera sa tartufima
- 180 g džema od tartufa i smokava
- 50 g meda sa tartufima
- 300 g suvih smokava
- 100 g svežih tartufa
Odvojiti belanca od žumanca. U jednoj posudi čvrsto umutiti belanca i ostaviti ih sa strane. U drugoj, umutiti žumanca sa sremskim sirom, da se dobije kompaktna smesa. Potom dodati izrendane tartufe i gustin, a na kraju lagano umešati umućena belanca. Smesu staviti u podmazan kalup i u zagrejanoj pećnici peći desetak minuta na 180 stepeni.
Sa sufleom servirati džem od smokava i tartufa, koji je napravljen uz dodatak meda sa tartufima i puterom sa tartufima. Odozgo ukrasiti izrendanim gljivama.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: jaja tartufi