Petak 13. taličan za 13. Exit festival!

Petak 13. taličan za 13. Exit festival!

Autor: | 14/07/2012

0

Iza nas je još jedno savršeno veče na Petrovaradinskoj tvrđavi. Kao da četvrtak nije bio dovoljno spektakularan, drugo veče 13. Exit festivala obeležili su sjajni disko nastupi na Mejn stejdžu, celonoćno đuskanje na mt:s Dance Areni i sjajna atmosfera na ostalim binama festivala. Oni najhrabriji dali su poseban pečat večeri svojim izvanrednim maskama koje su, u duhu letnjeg karnevalskog duha, prošetali Tvrđavom.

Ubedljivi vrhunac večeri bio je nastup New Order na glavnoj bini festivala, sjajna svirka koju su sa nestrpljenjem očekivali svi zaljubljenici ovog legendarnog pop sastava. Njihovom nastupu prethodio je Hercules & Love Affair, njujorški bend čiji sentiment se toliko dopao članovima New Ordera, da su ih, zajedno sa Duke Spirit, pozvali da zajedno na bini s njima izvedu najveći hit u karijeri pop ikona, Blue Monday. Zajednički nastup ova tri sjajna benda bio je zaista za pamćenje! Kao da su New Order sa setom prepoznali underground njujorški disko zvuk čiji su Hercules & Love Affair trenutni predvodnici, te su ih pozvali da ubuduće zajedno nastupaju, a svoje, na Exitu stečeno prijateljstvo, produžili su kasno u noć, otišavši zajedno u hotel uz žive dogovore o budućoj saradnji. New Order su prethodno veče uživali i u šetnji Kalemegdanom, a posebno su ih zainteresovali topovi kod Vojnog muzeja, od kojih dugo nisu hteli da se odvoje.

Na glavnoj bini festivala fantastične nastupe imali su i fenomenalni Duke Spirit, sa sjajnom pevačicom Lejlom Mos na čelu, a Netsky & Dynamite MC napravili su haos u After 2AM programu, sa punim Mejn stejdžom ispred sebe.

Iza nas je i još jedno vrelo veče na Dance Areni, koje je kulminiralo nastupom didžeja Luciano, toliko energičnim da se jutros oduševljeno zahvalio svim Egzitašima preko svog Twitter naloga:
- Hvala vam!!! Bilo je neverovatno!!! Ne mogu da izbacim nastup iz glave! Magija postoji!

Na Elektrani pred prepunim stejdžom nastupili su Sneaky Sound System i Thieves Like Us, a Happynovisad zapalio je Jimmy Edgar Live AV! Show. Subu su pošteno uzdrmali momci iz BMKLTSCH Records, dok je Jelen Fusion bina bila suviše mala da primi sve obožavaoce The Toy Dolls i Lollobrigida.

Ako ste nešto propustili , video snimke od prethodne noći visokog kvaliteta možete pronaći na našem youtube kanalu, a fotografije pogledajte na našem flickr nalogu.
Prve utiske izvođača i posetilaca možete pratiti uživo na našim twitter profilima twitter.com/exitfestival i twitter.com/exitlive.
Ono što nas očekuje večeras su nastupi britanskog repera Plan B i soul dive Erike Badu na glavnoj bini festivala. Na mt:s Dance Arenu dođite dobro pripremljeni jer nećete moći da smognete snage da odete! Samo u toku ove večeri Arena će ugostiti izvođače poput Richie Hawtin, Miss Kittin, Azari & III Live. Jelen Fusion bina spremno dočekuje Hate Breed, Seun Kuti & Egypt 80 i Obojeni program, dok Explosive s nestrpljenjem očekuje legendarne Sodom! Na Happynovisad dolaze Teengirl Fantasy Live, a na Subu Elektra Monsterz. Ako još uvek niste, obavezno posetite Loud & Queer Cruising Point i ako ste punoletni, Peep Show Stage, za potpuno novi doživljaj na Exitu!
Ovako su sinoć tvitovale zvezde Exita:

Luciano

https://twitter.com/lucianocadenza/status/224080549726261248
Thanks serbia !!! Exit festival was out off this world !! Now heading to cold holand ! And tomo best party off the world !

https://twitter.com/lucianocadenza/status/224081779676557312
@ExitFestival thank you !! Was a blast and amazing !!! Can t get it out of my head ! Magic happens !

Jimmy Edgar

https://twitter.com/jimmyedgar/status/224074703688577024
Exit fest opening expected 30,000 people http://instagr.am/p/NDnPZlzVY7/

Robert Dietz
https://twitter.com/RobertDietz/status/223958651348582400
Thank you @ExitFestival Serbia that was simply amazing!!! Now off to @extremaoutdoor in Netherlands... pic.twitter.com/ajelFnKq

Sneaky Sound System
https://twitter.com/snkysndsystm/status/223951268924751872

Great stuff @ExitFestival...that was some crazy shiiiiiiiit !!!

Vidimo se na Tvrđavi!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin