Havijer Bardem na protestima u Madridu sa bratom Karlosom

Havijer Bardem na protestima u Madridu sa bratom Karlosom

Autor: | 24/07/2012

0

Havijer Bardem i njegov brat Karlos viđeni su kako na masovnim protestima u Madridu nose transparent. Četrdesettrogodišnji nagrađivani glumac i njegov brat demonstrirali su protiv ekonomske krize i propratnih kriznih mera, koje bi direktno mogle ugroziti španski sektor za kulturu. Holivudska zvezda se, u plavoj majici, s bradom i tamnim naočarima, pridružila stotinama glumaca u protestu ispred ministarstva kulture. Protest je deo šireg radničkog bunta koji se odvija u 80 gradova Španije.

Bardem, koji je dobio Oskara za ulogu ubice u filmu „Nema zemlje za starce“, kaže da će porezi i druge mere štednje samo kazniti obične građane.
- Ovo je veoma nepravedna situacija jer vlada, umesto da natera finansijski sektor da plati za ono što su uradili, sav teret stavlja na nezaposlene, bolesne i penzionere. Isprazniće ovu zemlju i uništiti budućnost mnogih generacija - rekao je Bardem i dodao da se oseća privilegovano što može da živi od filmova koje snima van Španije, u trenutku kad mnogi njegovi sunarodnici napuštaju zemlju u potrazi za poslom.

Havijer se sprema za početak snimanja novog trilera pod nazivom „Savetnik“ (The Counselor). Kolege u istom filmu trebale bi da mu budu Bred Pit, Kamerun Dijaz, Majkl Fasbender i njegova supruga Penalopa Kruz. Zaplet prati priču o advokatu koji se upetlja u trgovinu drogom, a u bioskopima bi trebao da se pojavi naredne godine.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin