Sočan obrok, vrlo jednostavan za pripremu
Sastojci za dve osobe:
- 500 g oslića
- glavica crnog luka
- 250 g sveže paprike
- 200 g paradajz-pirea
- prstohvat šafrana
- so
- suvi biljni začin
- jedan limun
- maslinovo ulje
Prilog: krompir pire
Oslić očistite i isecite na komade, začinite solju i suvim biljnim začinom i ispržite na ulju. Crni luk sitno iseckajte, kao i papriku. Potom, ispržite crni luk, dodajte papriku, sve propržite, pa nalijte paradajz-pireom, posolite i dodajte šafran.
U nauljenu vatrostalnu posudu naređajte komade oslića iprelijte ih sosom. Preko jela poređajte kolutove limuna, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Pročitajte još
Suzana Mančić za HELLO!: Ja ću biti nana, moliću lepo!
Suzana Mančić sumira 2025. godinu
21/12/2025
Saznajte višeSunce, palme i okean: Zimovanje Marije Šerifović može da počne
Marija Šerifović otputovala na Bali
21/12/2025
Saznajte višeRođena sestra Džordža Klunija izgubila bitku sa rakom: Bila je moj heroj!
Preminula sestra Džordža Klunija
21/12/2025
Saznajte višeNiko srećniji od roditelja: Bilja i Aca danas primaju čestitke, sin jedinac podelio najlepšu vest
Sin Biljane Jevtić i Ace Ilića diplomirao
21/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)