Milica Mandić: Ostvarila sam svoj san

Milica Mandić: Ostvarila sam svoj san

Autor: | 13/08/2012

0

Lepotica koja udara u glavu, jedan je od najoriginalnijih nadimaka koji je dobila nova olimpijska šampionka u tekvondou (kategorija +67 kilograma) Milica Mandić. Mlada Beograđanka posle najvećeg uspeha u karijeri nije svesna šta je postigla. Milica je rekla da još nije svesna šta je uradila u Londonu, da zbog zlatne medalje nije spavala prethodne noći.
- Ne, naravno, u privatnom životu sam potpuno drugačija nego kada se borim. U glavu udaram samo na terenu - rekla je Mandićeva.
Milica Mandić izjavila je da joj se ispunila želja da se na velikom takmičenju zapeva himnu "Bože pravde".
- To mi je bila želja od kada sam počela da treniram, da se popnem na pobedničko postolje, pevam srpsku himnu i gledam zastavu kako se diže. Osećaj je neprocenjiv, nešto za šta se živi. Prepuna sam emocija, ne mogu da verujem da meni zlato stoji oko vrata - rekla je Mandićeva.
Mandićeva će u decembru napuniti 21 godinu, a tekvondoom se bavi od desete godine.
- Za ovo mi je trebalo deset ili 11 godina rada. Poslednje dve godine sam bukvalno u punom tempu sve vreme. Bilo je dosta znoja, suza i modrica, i loših i dobrih momemenata, bronzanih i srebrnih medalja. Malo sam bila u deficitu sa zlatima, ali sve je došlo na svoje - rekla je Milica.
Nova junakinja naše zemlje je objasnila da posle osvajanja medalje nije bilo spavanja.
- U Olimpijskom selu su me sačekali svi sportisti i predstavnici našeg komiteta. Izljubili su me, a onda smo pevali i igrali. 
Milica je takođe potvrdila da uspeh u Londonu nije slučajan.
- Spremala sam se za četiri teške borbe u jednom danu. Svake subote smo imali takmičarski dan u klubu. Tamo sam spavala i jela. Želela sam medalju i na kraju mi se želja ispunila.
Osvajanje zlatne olimpijske medalje, vrunac svakog sportiste, ne bi trebalo da je razmazi, a izričito je negirala da sada neće imati motiva.
- Ne, ne! Ovo je tek početak! Ja se nadam još jednom olimpijskom ciklusu, možda i za dva. Kao što sam rekla, imam deficit sa zlatima, fale mi tu još i svetsko i evropsko. Svesna sam da će mi se život promeniti posle osvajanja zlatne medalje. Na neki način sam i težila tome. Znala sam da će biti svega ako osvojim zlato, ali to ide uz uspeh i spremna sam na sve - zaključila je Milica uz osmeh.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti