Marko Novaković: Nedostajalo mi je iskustvo na Igrama

Marko Novaković: Nedostajalo mi je iskustvo na Igrama

Autor: | 17/08/2012

0

Tresli su se bicepsi Marku Novakoviću od treme kada je stao na balkon Skupštine grada Beograda, rezervisan za šampione. Kršni kajakaš potpuno se oduzeo u trenutku izlaska na najlepši vidikovac koji postoji za jednog srpskog sportistu. Bečejac je jedva uspeo da prozbori nekoliko reči i zahvali se razdraganoj masi u Beogradu.
Navijači su ga upamtili po sjajnim trkama u kvalifikacijama i polufinalu discipline jednosed 200 metara. U borbi za medalju, sedmi je prošao kroz cilj, ali duh mu nije potonuo na dno jezera.
- Imam kvalitet za olimpijsko odličje. Uverio sam se u to tokom nadmetanja sa najboljim takmičarima planete. Nedostajalo mi je malo iskustva, ali greške koje sam pravio u Londonu više se neće ponavljati - optimista je Novaković.
Popularni Hulk zna odakle će crpeti snagu na početku novog olimpijskog ciklusa.
- Iz samopouzdanja! Motiv mi nikada nije nedostajao, ali posle onakvog fenomenalnog dočeka, imaću još više volje i želje da se spremam za medalju u Riju. Sve ću podrediti tome - obećao je srpski kajakaš. - Imam odlične uslove u Bečeju, ne žalim se. Na meni je samo da nastavim da treniram.
I da osvaja odličja. Do 2016. očekuju ga, između ostalog, odbrana titule evropskog šampiona i još mnoga velika takmičenja.
Jedina stvar koja nije bila po volji Novakoviću u Londonu je udaljenost od Olimpijskog sela.
- Bili smo smešteni kilometrima van grada, kraj samog jezera Iton. Znam da je organizatorima tako bilo lakše, ali ostali smo uskraćeni za atmosferu koje donosi najveće sportsko takmičenje. Voleo bih da u Riju budem u selu sa ostalim srpskim sportistima.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin