Novak Đoković: Poraz je deo sporta

Novak Đoković: Poraz je deo sporta

Autor: | 19/08/2012

0

Devet mečeva izgubio je ove sezone Novak Đoković, neki su bili bolni, neki skoro neprimetni, ali to nije zaustavilo, niti usporilo, njegov vrhunski ritam i borbu za povratak na tron. Posle Toronta koji je osvojio ispustivši samo jedan set, suvereno je stigao i do polufinala Sinsinatija.
Huan Martin del Potro ga je 5. avgusta na terenu broj jedan vimbldonskog kompleksa zaustavio u meču za bronzu na OI, i duel u Ohaju je bila dobra prilika za naplatu dugovanja.
- Taj poraz u Londonu, ali i drugi izgubljeni mečevi u sezoni, su me samo učinili jačim. Bilo mi je teško u tim momentima, posebno zbog saznanja da igrate za svoju državu i da se na Olimpijskim igrama borite za bronzanu medalju. Del Potro me je tad dobio. Takve stvari se dešavaju. To je sport. Nekad dobijete, nekad izgubite, ali najvažnije je da to prebrodite, krenete dalje i postanete još jači i bolji iz takvih iskustava, kao i da se trudite da nastavite sa pobedama. Tako sam ja shvatio takmičenja u Torontu i u Sinsinatiju - rekao je Novak.
Treću nedelju za redom Đoković je na ATP turu, a tek ga čekaju izazovi na Ju-Es openu, gde napada novi pehar.
- Za sada se osećam dobro i nadam se da će tako i da ostane. Radim sve što je u mojoj moći da sačuvam snagu i spremnost i nastavim da stižem do završnici svakog turnira na kom igram.
Novak je bio zadovoljan svojim partijama u Sinsinatiju.
- Protiv Čilića sam odigrao svoj najbolji meč ovde do sada. Došao je u pravom momentu, zaista. Marin je predstavljao veliki izazov jer je u sjajnoj formi poslednjih meseci.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti