Zoe Saldana: Nevolje na snimanju filma o Nini Simon

Zoe Saldana: Nevolje na snimanju filma o Nini Simon

Autor: | 16/09/2012

0

Tri hiljade ljudi potpisalo je peticiju kojom se traži smena glumice Zoe Saldane, izabrane da tumači ulogu legendarne džez pevačice Nine Simon. Fanovi smatraju da Zoe "nije dovoljno crna" da bi verno predstavila pokojnu zvezdu. 
Zvezda filma "Avatar", dobila je glavnu ulogu u biografskoj drami "Nina", koja govori o životu slavne pevačice. Međutim, na internetu se vodi polemika da li Zoe predstavlja pravi izbor.
Kako prenosi "Njujork Tajms", mnogi članovi onlajn zajednice smatraju da glumica "nije dovoljno crna" i da ne bi predstavila džez legendu na pravi način.
Na jednom blogu pokrenuta je peticija za njenu smenu, koju je do sada potpisalo oko tri hiljade ljudi. Fanovi traže od rediteljke Sintije Mot da odabere glumicu tamnije puti.
Odabirom glumice nije zadovoljna ni Ninina kćerka Simon Keli, koja je istakla da nije problem u Saldaninim glumačkim sposobnostima, već u boji kože. Keli bi volela da njenu majku igra Vajola Dejvis ili Kimberli Elize. Prema njenim rečima, želja Nine Simon bila je da njen lik na filmu jednog dana tumači Vupi Goldberg.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin