Kemal Monteno: Život mi daje publika

Kemal Monteno: Život mi daje publika

Autor: | 31/10/2012

0

Legendarni pevač Kemal Monteno, koji je u ponedeljak održao spektakularan koncert u punom Sava centru kaže da ga je beogradska publika vratila u život i udahnula mu novu snagu. Posle deset meseci provedenih daleko od muzičke scene, Kemal je prve povratničke koncerte održao upravo u Srbiji. Pre Sava centra pevao je u Pančevu i Nišu, a o utiscima sa beogradskog koncerta, pod medijskim pokroviteljstvom našeg lista, Monteno kaže:
- Imao sam veliku tremu i osećao sam se kao da prvi put pevam u životu. Kako posetioci reaguju na koncertima, tako i ja krenem za njima. Publika me je preksinoć povukla, a kada se spoje naše energije, to bude ono pravo. Dešava se da na nekom nastupu pevam manje od dva sata, a imam utisak da sam na sceni bio pet-šest sati. Preksinoć mi je vreme proletelo, a pevao sam dva i po sata. Samo pesma i raja mogu da vas vrate u život, a meni se to sada dogodilo.
Kakve utiske nosite sa nastupa u Pančevu i Nišu?
- Za mene ne postoje mali i veliki koncerti. Veliki koncerti mogu biti i u maloj sali i obrnuto. Zavisi od atmsfere i razmene energije sa publikom. Lakše je okupiti publiku oko sebe u maloj sali, tada je lepša i intimnija atmosfera. Ne volim koncerte u velikim halama, jer tada ne mogu lepo da vidim publiku, niti ona može mene da vidi.
Imali ste ozbiljne zdravstvene probleme, kako vam je sada?
- Odlično se osećam! Ma ništa mi ne fali, normalno funkcionišem, jedino što moram redovno na dijalizu. Već je trebalo da idem na transplantaciju bubrega, ali sam u međuvremenu zakazao koncerte u Srbiji, pa smo to malo odložili. Uskoro me očekuje koncert u Sarajevu, gde ću nastupiti i za doček Nove godine. Nisam pevao deset meseci, da zaradim još malo para, pa neka mi onda lekari rade šta god hoće. Trebalo bi da idem na transplantaciju posle Nove godine.
Uprkos svemu, ne posustajete. Znači li to da je ljubav prema pesmi jača od svega?
- Što je najgore, nikako ne volim da pevam. Ali kada izađem na pozornicu i čujem publiku, onda me ona ponese, pa zapevam sa zadovoljstvom. Ako bih prestao da pevam, to je isto kao kada bi sportista prestao da trenira. Zamislite da Mesi ne trenira mesec dana, pa više ne bi bio to što jeste. Jednostavno, ispadneš iz filma, kondicije i koloseka. Tako je i sa nama pevačima. Ovo je za mene odlično, što više pevam to je bolje za glas.
U prvim redovima na Kemalovom koncertu uživao je i legendarni Đorđe Marjanović.
- Đorđe je najveći gospodin svih vremena. Kada ga vidim, kao da sam ugledao Boga. On je za mene bio i ostao legenda. Kada sam ga ugledao u publici, sišao sam da se pozdravim sa njim. Neko mi je rekao da mu je juče bio rođendan, žao mi je što to nisam znao preksinoć, pa da mu publika i ja zajedno čestitamo. Đorđe dolazi na svaki moj koncert, jednom je čak bio i na mom nastupu u Kotoru.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin