Bitka za porodilišta: Milan Popović donirao 100.000 evra za još jednu pobedu

Bitka za porodilišta: Milan Popović donirao 100.000 evra za još jednu pobedu

Autor: | 20/12/2012

0

Još jedno porodilište u potpunosti je opremljeno zahvaljujući akciji „Bitka za porodilišta“. Predstavnici Fonda B92 i gospodin Milan Popović, posetili su danas Opštu bolnicu u Pančevu gde su prisustvovali uručenju opreme koja je bila neophodna za neometano funkcionisanje odeljenja pedijatrije i ginekologije u ovoj ustanovi.
Nekoliko meseci ranije, oprema je naručena zahvaljujući još jednoj donaciji Milana Popovića, koji je još jednom pokazao svoju privrženost borbi za stvaranje boljih uslova u srpskim porodilištima. U ime bolnice, gospodinu Popoviću i predstavnicima Fonda B92 su se na donaciji zahvalili direktor ove ustanove, dr Milan Milić, načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva, dr Vladimir Vajs i načelnica odeljenja pedijatrije, dr Radmila Ljubinković Poštić.
U okviru Bitke za porodilišta, gospodin Popović je svojom donacijom pančevačkom porodilištu obezbedio: za odeljenju ginekologije - 4 stetoskopa, 2 sonde za ultrazvuk, 2 pulsna oksimetra, reanimacioni sto, izvor O2 sa protokomerom, 2 seta za reanimaciju novorođenčeta, neonatalni aspirator, monitor za praćenje vitalnih funkcija, aparat za skrining sluha, 4 CTG aparata, sto za prepovijanje novorođene dece, 2 porođajna stola, sterilizator za flašice, 3 infuzione pumpe i 5 mehaničkih vaga za merenje beba.
Takođe, za potrebe odeljenja pedijatrije je nabavljeno: 2 pulsna oksimetra, po jedan stacionarni i transportni inkubator, set za reanimaciju novorođenčeta, 2 neonatalna aspiratora, transkutani bilirubinometar, sterilizator za flašice, 3 infuzione pumpe i 20 kreveta za smeštaj novorođene dece.
Ukupna vrednost donirane opreme iznosti 100.000 evra.
Tokom današnjeg uručenja, predsednik UO Fonda B92, Veran Matić, je istakao da je pored neophodne opreme najveća vrednost donacija Milana Popovića u tome što je svojim individualnim angažmanom inspirisao i mnoge druge da učestvuju u ovoj akciji. Neki od njih su čak u ovome pronašli inspiraciju da po prvi put doniraju.
- Širenje dobročinstva i filantropije naročito u vremenima krize i u zemljama u tranziciji ima nesagledivu vrednost. Nadam se da će nam se i u nastavku akcije “Bitka za porodilišta” pridružiti još mnogi pojedinci i kompanije - zaključio je Matić.

Milan Popović je najveći donator od početka akcije “Bitka za bebe” i u njenom nastavku pod nazivom “Bitka za porodilišta”.
U poslednjih nešto više od 12 meseci, gospodin Popović je za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana izdvojio oko 600.000 evra od kojih je omogućio: kupovinu 23 inkubatora za Srbiju i 2 za Republiku Srpsku, kompletno opremanje porodilišta u Vršcu, današnje kompletno opremanje porodilišta u Pančevu,  kupovinu 2 babytherm aparata Institutu za majku i dete u Beogradu, kupovinu operacionog mikroskopa za Institut za neurohirurgiju i sterilizatora za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.
Bitka za porodilišta i dalje se vodi u preko 50 gradova širom Srbije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti