Ivan Bosiljčić: Novogodišnju noć provešću sa svoje dve dame

Ivan Bosiljčić: Novogodišnju noć provešću sa svoje dve dame

Autor: | 30/12/2012

0


Godinu na izmaku, glumac Ivan Bosiljčić ispraća zadovoljan - postao je član Narodnog pozorišta, debitovao kao sudija u žiriju šou programa "Ja imam talenat", a kraj 2012. obeležile su premijere dva mjuzikla: "Rebeke" u Madlenijanumu i "Zone Zamfirove" u Pozorištu na Terazijama. Uživao je i u plodovima svog rada - u februaru je premijerno prikazan film "Šešir profesora Koste Vujića", a na jesen i druga sezona serije "Jagodići". Zato i ne čudi kada kaže da je 2012. imao previše poslovnih obaveza, a malo slobodnog vremena.
Ali sa onim što se desilo na početku ove godine ništa drugo u njegovom životu ne može da se meri.
- Nedavno sam razmišljao i shvatio da je najlepša stvar koja mi se desila što sam prisustvovao rođenju gospođice Nine Bosiljčić. Neprepričivo je uzbuđenje koje sam osetio kada sam prvi put ugledao naše dete, i kada smo je Jelena i ja zagrlili, samo minut nakon što je došla na svet. Sve od tada gledam drugačije - otkriva Bosiljčić.
Novogodišnju noć Ivan će provesti pevajući na privatnoj zabavi - samo za dve dame.
- Proslavljam radno u krugu porodice. Pevaću celu noć sa ženom i detetom i izvodiću raznorazne kerefeke da ih zabavim - ne krije glumac.
Kao član žirija šou programa "Ja imam talenat", šta ste zaključili - ima li Srbija dara?
- Nismo ni svesni koliko Srbija ima talenata. Gledao sam prethodne tri sezone i opet sam se zaprepastio kada sam video koliko se talentovanih ljudi prijavljuje za ovo takmičenje. Naše podneblje je čudesno. Harmonikaši sviraju "Metaliku" i "Peperse", reperi postavljaju nove standarde savremene srpske poezije, sportisti kao nikada do sada kombinuju svoje veštine i muziku, izvorna pesma i igre se vraćaju u velikom stilu na scenu. Nisam očekivao da će biti toliko uzbudljivo, i zahvalan sam svakome ko se prijavio na ovo takmičenje. Siguran sam da je Srbija ponosna na svoje talente i da niko ne može da kaže da nismo bogati!
Da li vas je ovaj šou, na neki način, podsetio na vaše početke? Sećate li se trenutka kad ste prvi put pomislili da ste talentovani, bilo za glumu, bilo za pevanje?
- Ovoj šou me je podsetio na to kolika je roditeljska i nastavnička odgovornost u prepoznavanju talenta kod mladih. Koliko je važno njihovo usmeravanje. Ja sam na svom putu nailazio na izvanredne ljude koji su me uvek podržavali u mojim interesovanjima. Da se razumemo, nailazio sam i na velika osporavanja i nerazumevanja, ali uz roditeljsku podršku bio sam "najjači na svetu".
Šta biste, na osnovu ličnog iskustva, savetovali takmičarima: šta je, osim talenta, potrebno za uspeh?
- Ono što je do nas - negovanje, razvijanje i poštovanje svog talenta. To se sve postiže kroz rad na sebi i svojim darovima. Ostalo je Božije.
Diplomsku predstavu igrali ste u Narodnom pozorištu, a nedavno ste postali njegov član. Kakav je osećaj vratiti se na mesto početka?
- Velika mi je čast što mi je direkcija Drame Narodnog pozorišta uputila poziv da se pridružim dramskom ansamblu Nacionalnog teatra. Mislim da je pravo vreme da mu se odazovem, što sam i uradio. Posle deset godina bavljenja mjuziklom, trenutak je da se više posvetim dramskom repertoaru. Publika ne zna da sam prve tri godine nakon diplomiranja igrao u Narodnom pozorištu i da sam upravo tu započeo karijeru. Drage kolege me zato sad dočekuju rečima: Dobro došao nazad!
Obećavate li sebi nešto svake godine, i već 2. januara prekršite obećanje?
- Naravno! Za Novu godinu obavezno odlučim da ću sebi nešto obećati, onda obećam da ću to obećanje prekršiti već 2. januara. I uvek ispunim svoje obećanje.
Šta biste poželeli čitaocima u 2013?
- Sve što i sebi.
A sebi?
- Isto što i čitaocima. Da imamo mnogo zdrave i nasmejane dece i da budemo ponosni što smo Srbi!

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin