Ekstra Nena sprema doktorat

Ekstra Nena sprema doktorat

Autor: | 24/01/2011

0

Ekstra Nena uskoro će postati doktor nauka. Popularna pevačica sprema doktorat na Univerzitetu “Megatrend” na temu “Brendiranje u kulturi i globalizam”. Uporedo sa muzičkom karijerom, Nena se godinama uspešno bavi akademskim radom i asistent je na ovom fakultetu na predmetima osnove menadžmenta i interkulturalni menadžment.
- Globalizacija je dovela do mešanja biznisa i kulture u čitavom svetu i do saradnje među državama, uz poštovanje međusobnih različitosti - objašnjava Nena za "Blic" razloge koji su je naveli da izabere upravo ovu temu za doktorat.
- Na neki način ja sam prototip jedne mlade uspešne žene u Srbiji. Ovo ističem zato što smatram da je obrazovanje važno, kao i poštovanje različitosti, uvažavanje drugih i vrednovanje rada i uspeha. Nisam za stavljanje mediokreta u prvi plan, kao što se to poslednjih godina čini. Veoma poštujem vredne ljude i smatram da njihove kvalitete treba isticati - objašnjava Nena.
Uprkos obavezama na fakultetu, Nena ne odustaje ni od muzičke karijere.
- Ne mogu bez muzike. Ona obuzme čitavo biće i taj osećaj ne prolazi tako lako. Ko jednom popije vodu sa tog izvora i ko je talentom darivan od boga, ne sme da odustane -
priča Nena.
Ona kaže da ima spremne pesme za novi CD, ali se još ne zna kada će izaći album i za koju kuću.
- Treba sarađivati sa ljudima koji vide najbolje u vama i za koje ste posebni, uprkos tome što se muzika tretira kao roba. Ja jesam napravila zavidnu karijeru, ali nisam toliko uspešno to i naplatila. Živimo u čudnom vremenu. Iako potpuno shvatam savremeni, dominantni način razmišljanja, moj svet se ipak bazira na kvalitetu i moralnosti -
zaključuje popularna pevačica, a uskoro i doktor nauka.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Ekstra Nena