Zoran Kesić: Samo je Srbija ostala do fajronta!

Zoran Kesić: Samo je Srbija ostala do fajronta!

Autor: | 26/01/2011

0

Urnebesnom atmosferom koju svake nedelje stvara u svojoj emisiji „Fajront republika" Zoran Kesić je uspeo da pred TV ekranom održi značajan broj TV konzumenata koji još nisu „ozračeni" snažnim uticajem rijaliti programa. U istom stilu i sa istim entuzijazmom kao i kada je počinjao da radi kao TV autor, duhoviti Kesić i dalje za džabe deli svoje šale i skečeve i, paralelno sa njima, uživa u prikazivanju emisija koje je pre nekoliko godina snimao širom Srbije u okviru serijala „Put pod noge". Tom prilikom se, kako kaže za Press, zaljubio u svoju zemlju u kojoj bezuslovno voli domaću rakiju, ne razume gej muškarce i ne simpatiše rijaliti programe.

Nedavno ste se vratili sa zimovanja iz Francuske. Šta za vas podrazumeva savršen zimski odmor?
- Dobro društvo, lepe bele staze, sunce, nebo, crvenilo u obrazima, kuvano vino, ali i pivce, supica, žurke po sobama u hotelu bez zvezdica ali punom duhova, krevet na sprat, čudni snovi, jutro i pogled na Mon Blan, kafica, pa na skije!

Kakav smisao za humor vi „gajite" - crni, laki, nepredvidivi, „montipajtonovski"...?

- Voleo bih da kažem da je „montipajtonovski", ali time mogu da se podiče samo njih šestorica. Zapravo petorica. Jedan ne može da se diči, umro je. Eto malo crnog humora (smeh).

Nedavno je počeo da se emituje serijal „Put pod noge", koji ste svojevremeno snimali obilazeći Srbiju kakvu do sada nismo videli. Šta vam je bilo najinteresantnije tokom tih snimanja?
- Nisam mogao ni da pretpostavim koliko je lepa ova naša Srbija. Svako putovanje ličilo mi je na ekskurziju - druženje, zezanje, upoznavanje novih predela i ljudi... Mogu čak reći da sam se tada i zaljubio - u Srbiju! U svakom mestu koje smo posetili imali smo domaćina i vodiča. Mi Srbi volimo da se ponosimo gostoprimstvom, pa je najčešća rečenica kojom su nas dočekivali bila - ovu moju rakiju morate da probate! Na Ovčaru sam jednom zatekao domaćine koji peku rakiju. Ostatak TV ekipe me je teškom mukom, posle par sati degustacije, odvojio od kazana i uterao u kombi.

Tokom snimanja ste dosta pešačili i vidno „utanjili". Da li posle toga napokon imate manekensku figuru?
- Serijal je snimljen pre 4, 5 godina, dakle pre „rođenja" „Fajront republike". Tada sam zaista bio u kondiciji, ali onda sam se „prebacio" u kafanu, to jest u studio i, eto, ugojio se.

Po čemu ste prvi na Prvoj TV?

- Prvi smo počeli da dovodimo bendove koji uživo nastupaju u našoj kafani. Dugo je „Fajront republika" bila jedina emisija u kojoj jedan mladi bend može da odsvira par pesama i tako se predstavi. A mislim da smo i dalje prvi po izboru gostiju.

Ako ste vi najbolji frajer na Prvoj, ko bi bila vlasnica titule najzgodnije ženske?
- Ne mislim da sam najbolji frajer. Zapravo, teško je uopšte reći da sam frajer, pre bih rekao da sam relativno simpatičan. A izbor lepotica na Prvoj je zaista za pohvalu. Nina Radulović, Jasna Jovanović, Danijela Jankov, pa još Aleksandra Obradović kad se vrati sa porodiljskog... To je divna sredina.

Da li i dalje sa publikom iz studija organizujete žurku posle emisije?
- Uvek posle snimanja idemo da popijemo koju. U poslednje vreme najčešće završimo u našem „fajront ofisu" koji se nalazi na tajnoj lokaciji na Dorćolu.

Danas klinci padaju na Natašu Bekvalac, Cecu, Seku... a na koga ste vi padali kao klinac?

- Ja sam se primao na Nastasju Kinski u filmu „Ljudi mačke". I na Ninu Hagen. Dobro, malo i na Galu Videnović i Marinu Perazić u „Sobi 23".

Jednom ste izjavili da vam je kombinacija „ženska i ženska" još nekako i privlačna, ali da vam je „muško i muško" krajnje smešna. Dakle, lezbijke mogu da računaju na vašu podršku?
- Ma, naravno! Nek se ljubi ko s kim želi, uopšte mi ne smeta. Mada, dvojicu muškaraca koji se ljube zaista ne razumem. Mnogo je lepše ljubiti ženu! Ali to što ih ne razumem, nije razlog da mi smetaju.

Da li je istina da ste za dlaku mogli da budete takmičar u „VIP survajveru"?
- Apsolutno netačno. Niko me nikada nije zvao ni u jedan rijaliti, verovatno zato što je moj stav po tom pitanju jasan - ne volim, ne sviđa mi se, ne zanima me!

Ako bi publika tražila da ugostite Ekrema Jevrića, da li biste im izašli u susret?
- Publika može da traži šta god hoće, ali mi u emisiju dovodimo isključivo one koji su nama zanimljivi. Ekrem Jevrić jeste smešan i bizaran lik, ali ipak nije za našu emisiju.

Koja je od današnjih država sinonim za „Fajront republiku"?

- Pa, Srbija. Sve države su „odlazile" jedna po jedna i ko je ostao poslednji, do fajronta? Srbija.

U kakvom stanju dočekujete fajront u kafani?
- Kažem sebi - zar opet? Izgleda da je to moja supermoć - gde god dođem, nastupi fajront.

Preporučite nam TV emisiju, film i muzički hit.
- TV emisija - „Fajront republika", film „Ghost writer" Romana Polanskog, muzički hit „Fuck you" debelog Cee Lo Greena.

Ko ne pročita ovaj intervju do kraja, dabogda mu...

- Za Uskrs polupali jaja!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: zoran kesić