Pokrenuta istraga protiv Janka Tipsarevića

Pokrenuta istraga protiv Janka Tipsarevića

Autor: | 12/02/2011

0

Srpski teniser Janko Tipsarević zvanično je obavešten da se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je igrao namešten meč sa Argentincem Orasiom Sebaljosom na turniru u Moskvi oktobra prošle godine! Jedinica za integritet tenisa, koja radi pri ATP i ITF, poslala je pismo srpskom asu u kojem traži od njega da objasni detalje čudnog duela u kojem je na potpunog autsajdera Sebaljosa uplaćeno 1,5 miliona funti, i to u trenutku kada je Tipsarević vodio 1:0 u setovima.


Sebaljos je na kraju pobedio sa 2:1, a svetske onlajn kladionice su prijavile ogroman gubitak. Početna kvota na Argentinca pre početka meča bila je oko 5.00, a u trenutku kada je usledila milionska uplata kvote na pobedu južnoameričkog tenisera bile su oko 15.00. Odmah po uplati kvote su se survale do 1.10!!!  Tipsarević je priznao da je dobio poziv istražitelja i objasnio da to smatra redovnom procedurom i da nema mesta nikakvoj drami. On je naglasio da je spreman za potpunu saradnju i pristaje na svaki oblik istrage.
- Neka me slobodno proveravaju, neka me ispituju svakih sedam dana ako treba. Evo, daću im broj svog računa u banci, daću im kontakt sa telefonskom kompanijom čije usluge koristim, pa neka proveravaju i moje pozive. Znam da sam čist i od cele ove priče ne želim da pravim nikakvu dramu -
istakao je treći reket Srbije, koji je i ranije bio na meti istražnih organa.
Srbin je i u julu 2009. godine, nakon poraza od Oskara Ernandeza na Mercedes kupu u Štutgartu, imao velikih problema, pošto je kladionica „Vilijam Hil" zbog upliva neobično velike količine novca na pobedu Ernandeza suspendovala klađenje. Istovremeno, servis Betfer je prijavio „ekstremne kretnje i abnormalne sume uplaćene na uspeh Španca". Međutim, naknadna istraga Jedinice za integritet tenisa, pokazala je da nema osnova za podizanje optužnice.
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin