Holivudske zvezde se žale na turiste koji remete njihov mir

Holivudske zvezde se žale na turiste koji remete njihov mir

Autor: | 07/03/2011

0

Stanovnici Beverli Hilsa, ekskluzivnog dela Los Anđelesa koji je naseljen mahom holivudskim zvezdama i bogatašima, žalili su se da njihove ulice postaju sve prometnije zbog sve većeg broja turističkih autobusa koji vode u popularne obilaske vila poznatih ličnosti.  Oni, naime, tvrde da se time narušava njihov mir i privatnost.

Brojne agencije organizuju posete ovom kraju koji pripada tzv. “platinastom trouglu” u kojem mnoge zvezde šoubiznisa poput Toma Kruza, Džeka Nikolsona, Leonarda di Kaprija i Madone imaju svoje vile. Obilasci se obično organizuju u otvorenim autobusima iz kojih odjekuje glas vodiča koji govori kroz megafon. Stanovnici tvrde da su ulice Beverli Hilsa previše uske za toliki saobraćaj, a posebno su se žalili na zvučno uznemiravanje. Situacija je, kako piše “Los Anđeles tajms”, posebno “teška” u zoni u kojoj je nedavno glumica Dženifer Aniston saopštila da prodaje svoju kuću 42 miliona dolara.

Pored njene kuće, turisti najviše vole da vide i vilu druge zvezde serije “Prijatelji”, Kortni Koks, ali i bivšu kuću Breda Pita koja se nalazi u blizini.  Među vilama koje pobuđuju najveće interesovanje je i nekadašnja rezidencija Frenka Sinatre.

- Od jutra do kasno popodne sve odjekuje od vriske ljudi i trubljenja - žalio se jedan od stanovnika Beverli Hilsa, dodajući da na mestu odakle se vidi u svetu prepoznatljivi znak “Holivud” po jedan autobus staje skoro svakih pet minuta, prenosi Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin