Milica Todorović i Rade Kovačević posetili rođake u Kanadi, a posle toga proveli odmor na Kubi

Milica Todorović i Rade Kovačević posetili rođake u Kanadi, a posle toga proveli odmor na Kubi

Autor: | 09/03/2011

0

Posle niza poslovnih uspeha, pevačica Milica Todorović i njen dečko, kompozitor Rade Kovačević odlučili su da odu na četvoronedeljni odmor i tako „napune baterije“ na početku nove godine. Ovaj skladan par najpre je posetio Radetovog strica i njegovu porodicu u Kanadi, a potom su otišli i na Kubu gde su petnaest dana uživali na predivnim plažama turističkog centra Holguin.
- Naš prvobitni plan je bio da odemo na odmor u novembru prošle godine, ali pošto sam tada imala premijeru opere „Dom za vešanje“, morali smo da odložimo naše planove - počinje Milica priču.
- Najpre smo posetili Radetovog strica i njegovu porodicu u Torontu, koji su nas zaista lepo ugostili. Obišli smo i Montreal, zatim Otavu, u kojoj nas je  kanadski parlament fascinirao svojim izgledom. Ipak najjači utisak na nas su ostavili Nijagarini vodopadi iako je tog dana kada smo ih obilazili temperatura bila minus trideset stepeni - objašnjava lepa plavuša.
- Kanada je veoma lepa zemlja, mada mislim da ne bih mogao da živim tamo, pre svega zbog izuzetno niskih temperatura tokom zime. Pošto je bilo mnogo hladno, Toronto smo obilazili isključivo automobilom, dok smo u Montrealu i Otavi imali prilike da se i malo prošetamo. Budući da tamo ima dosta Srba, postoje prodavnice u kojima može da se kupi naša hrana. Tako smo redovno jeli ajvar ili smoki, jer nam se njihova kuhinja nimalo nije dopala - kaže Rade.
- Interesantno je da nam se prilikom dolaska u Kanadu desio mali gaf na aerodromu. Naime, ja sam videla carinika sa psom i, pošto mi se kuca veoma dopala, pozvala sam je da je pomazim. Međutim, pas je u mom koferu nanjušio hranu, što nije dozvoljeno, tako da su nas inspektori pretresali dva sata. Na sreću, sve se dobro završilo, a carinici su nam čak i hranu vratili - dodaje Milica.
Kako u Kanadi postoji vrlo raznovrsna ponuda aranžmana za Kubu, atraktivna pevačica i njen dečko su tamo uplatili letovanje, a zbog vremenskih prilika izabrali su mesto Holguin koje se nalazi na jugu zemlje.
- Pošto je tih dana u glavnom turističkom centru na Kubi, Varaderu,  temperatura bila oko dvadesetak stepeni, izabrali smo ovaj gradić na jugu gde je bilo znatno toplije, tako da smo mogli da se sunčamo i kupamo. Međutim, iako je prvih deset dana bilo veoma lepo vreme, ostatak odmora smo uglavnom proveli u hotelu, jer je bilo hladno i kišovito - kaže Milica.
Poznati kompozitor nastavlja:
- Odseli smo u izuzetno lepom hotelu u kome postoji dvanaest restorana, diskoteke, pozorište, opera, koncertna sala i još mnogo pogodnosti. Bili smo oduševljeni smeštajem, ali i uslugom koju smo dobili, jer ni Mica ni ja nikada nismo bili u boljem hotelu.
- Kuba je vrlo lepa zemlja. I pored toga što sam mislila da dosta znam o životu tamošnjih ljudi, boraveći u njoj uverila sam se u suprotno. Pre svega, nisam znala da niko od njih nema pasoš i da nemaju pravo da napuste državu, plate su im ispod deset evra, ali i pored toga su vrlo veseli i muzikalni, što me je posebno oduševilo. Interesantno je da gotovo svaka porodica u svom domaćinstvu ima bar jednu kravu, a za ubistvo te životinje zatvorska kazna je deset godina, što je više nego za ubistvo čoveka - kaže mlada pevačica koja po povratku u Beograd planira da se posveti pripremi novog CD-a.
- Moj najveći poslovni izazov u ovoj godini je da snimim album, ali pošto tek treba da prikupim pesme još ne znam kada će se to realizovati - zaključuje Todorovićeva.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin