Alis Kuper primljen u Kuću slavnih sa zmijom oko vrata

Alis Kuper primljen u Kuću slavnih sa zmijom oko vrata

Autor: | 15/03/2011

0

U Njujorku su sinoć u Kuću slavnih rokenrola primljeni Tom Vejts, Alis Kuper, Nil Dajmond, Darlin Lav, Doktor Džon i Lion Rasel. Najupečatljiviji nastup imao je Alis Kuper, koji je nabinu izašao sa zmijom oko vrata i umrljan lažnom krvlju, prenosi Blic.
Kuper je slavu stekao tokom sedamdesetih godina, kada su hard rok koncerti njegovog benda bili obeleženi elementima horor filmova. Kuper je sinoć izveo najveće hitove "Eighteen", "No More Mr. Nice Guy" i "School's Out". "Uvek smo bili hard rok bend. Samo smo uvek hteli da muziku dekorišemo malo drugačije", rekao je on, uz dodatak da bi voleo da obeća Kući slavnih da je njegov bend neće obrukati.
- Ali, ja ne mogu to da vam obećam; mi smo ipak 'Alice Cooper' - kaže on. Kantautor Tom Vejts najpoznatiji je po efektnoj mešavini bluza, poezije i bealada, otpevanih upečatljivim hrapavim glasom, a u Kuću slavnih primljen je i kao autor pesama koje su već izvodili raniji članovi kao što su Brus Springstin ("Jersey Girl"), "Ramones" ("I Don't Want to Grow Up"), Rod Stjuart ("Downtown Train") i Džoni Keš ("Down There By the Train").
- Za mene se priča da nemam hitove i da je sa mnom teško raditi, a to kažu kao da je to nešto loše - rekao je Vejts primajući nagradu. Pevaču Nilu Dajmondu nagradu je uručio kolega Pol Sajmon, koji je za Dajmonda rekao da u Kuću slavnih nije primljen ranije zbog Barbre Strejsend, s kojom je Dajmond snimao duete. "Ona nije rokenrol. Mislim da ni njenom DNK-u nije dozvoljen pristup Kući slavnih", rekao je Sajmon. Pevačica Darlin Lav rekla je da je primanje u Kuću slavnih najbolji poklon za njen 70. rođendan. Sa Darlin Lav, koja je najpoznatija po saradnji s čuvenim producentom Filom Spektorom, nastupio je Brus Springstin. Muzičar Lion Rasel primljen je u Kuću slavnih, iako je prethodnih godina njegova karijera tekla mimo očiju šire javnosti, nakon prvobitnog uspeha tokom sedamdesetih godina. Međutim, prošle godine on je s Eltonom Džonom objavio hvaljeni album "The Union", čime se uspešno vratio na scenu. 
- Posle tog albuma, Lion je oživeo i to je jedno od najboljih iskustava u mom životu -
rekao je na svečanosti u Njujorku Elton Džon.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin