Aleksa Jelić: Humana promocija novog albuma (FOTO)

Aleksa Jelić: Humana promocija novog albuma (FOTO)

Autor: | 25/03/2011

0

Inspirisan drevnom izrekom “Muzika je lek za dušu”, kantautor Aleksa Jelić odlučio je da spotom za pesmu “Javna tajna” pošalje poruku o aktuelnom stanju našeg društva, koje još nema dovoljno razvijenu toleranciju prema različitostima. U tom pogledu, pop pevač i baletan organizovao je neobičnu medijsku promociju, provozavši u četvrtak autobusom pripadnike sedme sile do nekoliko beogradskih institucija i ustanova koje su brinu o ugroženim društvenim grupama.

Tako smo na putu “javne tajne” posetili osnovnu školu “Antun Skala” za decu sa posebnim potrebama, gde su mališani imali čas fiskulture na otvorenom.
- U duhu naziva novog albuma, poželeo sam da ukažem na društvene grupe čije postojanje ne bi trebalo više da bude u domenu “javne tajne”, već da prema tim našim sugrađanima aktivno razvijamo toleranciju, uvažavanje i prihvatanje. Još u šestom veku pre nove ere, grčki lekar i filozof Pitagora prepisivao je muziku kao lek. Drevni Egipćani upotrebljavali su isti hijeroglif i za muziku i uživanje. Zašto je, onda, i mi ne bismo koristili kao lek za naše duše - rekao je Aleksa Jelić, koji je sa novinarima obišao i Centar za prevenciju narkomanije, kao i “Gej-strejt alijansu”.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Aleksa Jelić