Jelena Dokić: Iz Srbije krećem ka teniskom vrhu

Jelena Dokić: Iz Srbije krećem ka teniskom vrhu

Autor: | 27/09/2011

0

Bivša četvrta teniserka sveta Jelena Dokić se na terenima "Partizana" prvi put obratila javnosti od kada se vratila u Srbiju posle sedmogodišnjeg odsustva. Pomirenje sa ocem Damirom glavni je razlog zbog kog se Dokićeva vratila u Srbiju. Za ovdašnju reprezentaciju, u vreme državne zajednice Srbija i Crna Gora, igrala je pre nego što se 2005. odlučila da ponovo nastupa za australijsku selekciju, kao što je i bio slučaj do 2001. Već tada je počeo veliki pad u njenoj karijeri, a ona se nada da će povratak u domovinu omogućiti i povratak u svetski vrh.
- Već duže vreme sam razmišljala o povratku, trebalo je dosta toga da se reši. Znam da sam napravila super odluku i što se tiče tenisa i što se tiče privatnog života. Treniraću sa tatom, ali i sa jednim australijskim trenerom. Ona će putovati sa mnom, ne uvek, ali koliko to bude moguće. Iskreno, jedva čekam da počne sledeća sezona, a ja mislim da ću biti uspešna. Za mene su najvažniji Australijan open i turniri koji slede dva meseca posle toga, kada očekujem da uđem među 30 najboljih na svetu - započela je svoju priču Dokićeva.
Dvadesetosmogodišnja Jelena naglasila je da će pola godine provoditi u Srbiji, a pola u Australiji.
- Pre ovogodišnjeg Vimbldona sam bila 42. igračica sveta, osvojila sam jedan turnir, igrala finale i dok se nisam povredila, mislim da je ovo bila najbolja sezona u poslednjih nekoliko godina. Moj cilj je da uđem u deset najboljih i volela bih da odigram finale nekog Grend slema, što mi je plan za dve sezone - rekla je Jelena koja je trenutno 72. na svetskoj rang listi.
O novom odnosu sa ocem imala je samo reči hvale.
- Fenomenalna nedelja je iza mene, zaista velikih sedam dana. Pre devet godina sam bila četvrta na svetu, ali tada sam bila veoma mlada. Imala sam 18 godina. Posle je usledila pauza od četiri - pet sezona, zbog čega sam ja i dalje sveža. Ja i dalje želim da igram tenis. I ta želja je jaka. Iskreno, mislim da sam sada bolji igrač nego pre deset godina. Da bi bilo ko bio uspešan u poslu, bilo kom, mora da ima i sređen privatan život, što se kod mene sada konačno desilo - priznaje Dokićeva.

Izvor: Blic

Foto:  M. Metlaš

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti