Majkl Daglas u filmu o 12 banjalučkih beba

Majkl Daglas u filmu o 12 banjalučkih beba

25/10/2011

0

Pisac, scenarista, režiser, glumac i slikar iz Los Anđelesa Miodrag Džakula u februaru iduće godine u Republici Srpskoj počinje da snima film „Težina srca“, o tragičnoj smrti 12 banjalučkih beba 1992. godine.
- Glavna uloga u filmu biće gotovo sigurno poverena holivudskom superstaru Majklu Daglasu - otkrio je Džakula za „Novosti“.
- To mi je potvrdio Rafael Primorac, holivudski producent ovog filma, a glumačku postavu trebalo bi da čine i Robert Duval, Goran Višnjić i Paz Vega.
Film će u potpunosti biti snimljen na engleskom jeziku, kako bi se zapadnom gledaocu prenela univerzalna priča o smrti 12 banjalučkih beba zbog nedostatka kiseonika čije je dopremanje iz Beograda sprečio NATO. Na apele da se ukine zabrana međunarodna zajednica je ostala nema. A dvanaest banjalučkih zvezdica, kako su nazvane, ugasilo se.
On navodi da ovaj film koji će se prezentovati kao film baziran na istinitoj priči neće direktno govoriti o tom tragičnom događaju, ali će na suptilan način pokušati da zaintrigira običnog gledaoca da sam istraži šta se desilo te 1992. sa 12 tek rođenih malih ljudi.

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin