Mihalis Hacigianis oduševio Beograđane

Mihalis Hacigianis oduševio Beograđane

Autor: | 22/12/2011

0

Grčki pop pevač Mihalis Hacigianis održao je koncert u "Beogradskoj areni" pred oko 2.000 ljudi. Hacigianis se u sredu uveče na sceni pojavio sa bendom od osam članova nakon 20 minuta zakašnjenja i zapevao jedan od svojih hitova "'An m'agapas", a publika je čim je čula prve zvuke ove pesme ustala na noge i glasnim ovacijama i aplauzom pozdravila pevača.
Nakon otpevane prve numere Hacigianis je pozdravio publiku rekavši da je jedva dočekao ovaj trenutak i obećao im dobru zabavu tokom koncerta. Publika je tokom dvosatnog nastupa ovog izvođača sve vreme bila na nogama i zajedno sa njim pevala bez trenutka predaha sve njegove hitove kao što su "Pio Poly", "Mono Sta Oneira", "Ola i Tipota", "Xeria Psila", "Etsi Se Thelo", "Anapoda", "Mia apo ta idia", "Monos Mou", ''Den feugw'', kao i mnoge druge.
Nakon sat vremena Hacigianis je napravio pauzu i na scenu je izašao njegov dugogodišnji saradnik Kiki Lesendrić, koji je izveo nekoliko svojih numera - "Kako si lepa", "Te noći smo se potukli zbog nje", " Leto"... Posetioci su takođe uz Lesendrićeve pesme igrali i pevali. Pred sam kraj jedan od najpopularnijih grčkih pevača je sa Lesendrićem izveo pesmu "To Party" koju je napisao Lesendrić i koja je do sada doživela više od 20 obrada od drugih izvođača.
Mihalis Hacigianis je rođen u Nikoziji, na Kipru. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Kipra (odeljenje Royal College of London) na tri odseka - klasična gitara, klavir i teoretski odsek. Prvi zapaženi javni nastup imao je u 14. godini na televizijskom takmičenju "Afetiries" na kome je osvojio prvu nagradu među 1.000 prijavljenih kandidata. Od 2000. godine Hacigianis je osvojio više od 30 priznanja, što ga čini jednim od najuspešnijih grčkih izvođača u protekloj deceniji. Godine 1998. predstavljao je Kipar na izboru za "Pesmu Evrovizije", a prošle godine objavio je i drugi internacionalni album na engleskom jeziku i našao se na čuvenoj Forbsovoj listi, u samom vrhu najuticajnijih slavnih ličnosti u Grčkoj.

Izvor: Tanjug

Foto: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin