Haris Džinović oduševio prepun Sava Centar

Haris Džinović oduševio prepun Sava Centar

Autor: | 26/12/2011

0

U prepunoj dvorani Centra "Sava" Haris Džinović sinoć je počeo prvi od dva koncerta pesmom "Ostariću neću znati". Na samom početku, Haris se publici obratio rečima:
- Dobro veče Beograde! Evo nas tu kao i svakih 10 godina. Drago mi je što ste tu, družili smo se i nadam se da ćemo se družiti i ubuduće.
Već prve taktove publika je zapevala jednoglasno, a među poznatima u publici smo zapazili Ministra policije Republike Srbije Ivicu Dačića, kao i direktora RTS-a Aleksandra Tijanića sa suprugom.
U crnoj košulji, sakou i farmerkama, Haris je otpevao svoj veliki hit "Ako možeš ti suzu pustit", zatim "Kako boli me", a na pesmu "Pusti me", a u sali su svi do jednog bili na nogama.
Na pitanje "Hoćemo nešto brže?", otpevao je "Volim te ludo, znaj". Svi su zaigrali, a pevač je nastavio sa ređanjem velikih hitova, te je usledila "Ja bih opet samo s tobom", a za pesmu "Grle me ruke promrzle" Haris je sišao u publiku i zapevao.
Bina je bila dekorisana plastičnim lutkama koje su visile sa plafona i menjale boju tokom pesama. Posle dva velika hita upitao je publiku:
- Hvala vam puno, a šta ćemo sad?
Onda je Haris otpevao "Muštuluk", što je publika propratila gromoglasnim aplauzom. Zatim je usledila "Traži", a po završetku te pesme, Haris se obratio publici rečima:
- Hvala vam puno, ovo je bila pesma koju je Željko Joksimović napisao za mene, a sada ću vam otpevati pesmu koju sam ja napisao za njega.
Zapevao je Haris tada "Šta će meni više od toga", a ponesen ritmom koji je zadavala publika, pevač je ređao hitove "Kako mi nedostaješ", "Nevolja moja", "Da l’ je moguće?", "O Jarane, Jarane", "Odlaziš od mene". Potom je otpevao pesmu "O đila", koja je 1985. izašla na trećem i poslednjem albumu njegove grupe "Sar e Roma". Pri prvim taktovima i sam Džinović je zaigrao ciganski ples, a publika ga je u stopu pratila.
Posle sat vremena najavio je svoju prvu gošću Snežanu Bogunović rečima:
- Jednog lepog dana, sedim ja u kafani najboljoj na svetu i čujem ja prelep ženski glas koji prati muškarac na harmonici. Okrenuo sam se i zapitao je hoće li da peva na mom koncertu, što je ona sa oduševljenjem prihvatila. Evo je večeras sa nama.
Snežana, koja je pevala vlaške i rumunske pesme, da bi potom otpevala drugu a i treću pesmu koju je pevala gostujući zajedno sa Harisom u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem". Publika ju je po završetku pozdravila gromoglasnim aplauzom, a Haris je otpevao "Poznaćeš me i po mraku". Pesma "Suzo moja, Suzana", ponovo je podigla publiku na noge, a ritmom brža-spora pesma, Haris je nastavio i u drugom delu koncerta.
Sledeća pesma na repertoaru je bila "Jesu l’ dunje procvale?", a potom je Haris rekao:
- Hvala puno, kad je ovakva publika, ja moram zapevati jednu pesmu za svoj merak" i zapevao je "Zorice, Zoro moja".
Kada je zapevao "Ja ne pijem", publikom se prolomio aplauz jer je na scenu, kao drugi gost, izašao Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari. Publika je bila oduševljena kada je videla Harija koji je bio obučen u ljubičasti plišani sako, lila košulju i tamne farmerke. Zajedno sa publikom su otpevali pesmu, a Hari se potom obratio publici rečima:
- Hvala vam, sjajni ste, divno je biti ovde sa vama!,
Džinović mu je na to odgovorio:
- Znam da voliš ovu pesmu, pevaš je kad si sam, a sad ćeš je otpevati sa mnom!
U duetu su Haris i Hari otpevali i "Dajte vina hoću lom". Potom je Haris otišao sa bine, a Hari je zapevao "Prsten i zlatni lanac", što je oduševilo publiku.
Neplanirano, Haris je seo za klavijaturu, a Hari je počeo da peva "April u Beogradu", na šta su parovi u sali zaplesali. Na pola pesme, Hari se zahvalio publici i ona ga je ispratila gromoglasnim i burnim aplauzom. Usledio je hit "I tebe sam sit kafano", a Džinović je na bis otpevao "Ti meni lažeš sve", pesmu koju je svojevremeno napisao za Duška Kuliša. Publika je do poslednje pesme bila na svojim mestima, a koncert je završen posle dva i po sata spektakla o kojem će se još dugo pričati. Drugi koncer u Centru "Sava" Haris Džinović održaće u ponedeljak, a karte su - rasprodate!

Izvor: Anastasija Čanović, Svet.rs

Foto: Novosti.rs

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti