Rade Šerbedžija počinje snimanje filma koji režira Anđelina Džoli, u kome glumi jednu od glavnih uloga

Rade Šerbedžija počinje snimanje filma koji režira Anđelina Džoli, u kome glumi jednu od glavnih uloga

Autor: | 06/10/2010

0

Naš najpoznatiji glumac u Holivudu Rade Šerbedžija otpočinje rad na novom filmskom projektu - filmu u kojem Anđelina Džoli debituje kao reditelj. Tek što je u Hrvatsku stigao iz Londona, gde je snimao novi nastavak futurističke blokbaster sage „X men“, junak filma „Svetac“ počinje snimanje rediteljskog prvenca Anđeline Džoli - ljubavnu ratnu priču. Za magazin „Hello!“ glumac kaže da je zadovoljan ulogom koju će tumačiti:
- Igraću Srbina, oca glavnog junaka u filmu. Dopada mi se što je uloga zahtevna, odigraću traumatičnog patriotu kome su u Drugom svetskom ratu pobijeni svi članovi porodice. Ipak, ono čemu se najviše radujem je premijera filma „72 dana“ koji je režirao moj sin Danilo.
Debitantski film njegovog sina "Sedamdeset i dva dana", u kojem glavnu ulogu igra Rade, 18. oktobra biće premijerno prikazan u beogradskom Centru „Sava“. Danilov film osvojio je nekoliko nagrada na tri filmska festivala. Rade, koji će na setu novog filma Anđeline Džoli biti 29. septembra u Budimpešti sa ostatkom ekipe, kaže da pored zgusnutog rasporeda obaveza i brojnih putovanja uvek nalazi vreme za igru sa unucima. To ga je i navelo da se, na nagovor dve kćerke, Vanje i Milice, koje ima sa suprugom Lenkom Udovički, preseli u Rijeku. Treća, Nina, u septembru je upisala “Svartmor koledž“ u Filadelfiji, otkrio je glumac.
- Cela porodica je na pozorišnim daskama, ispred kamera. I Milica, moja najmlađa kćerka, je umetnik - svira gitaru i pravi sopstvene pesme. Opasna je, vrlo je opasna. Nisam joj ni blizu. Opasne pesme piše. Da, tačno, celoj porodici je bliska umetnost, i Lucija je glumica.
Doajen hrvatskog glumišta uživa u igri sa unucima - Lucijinom decom, dvogodišnjim Sergejom i četvoromesečnom Anastazijom, kao i Danilovim sinom, jednogodišnjim Ivanom.
- Letos sam na Brionima uživao u druženju sa unucima. Za porodicu uvek pronalazim vreme. Volim život. Moram da volim život da bih mogao da uživam u njemu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin