Svet slavi 70. rođendan legendarnog Džona Lenona!

Svet slavi 70. rođendan legendarnog Džona Lenona!

Autor: | 09/10/2010

0

Sedamdeset godina od rođenja Džona Lenona, muzičke legende čija je karijera nasilno prekinuta, obeležiće se sutra širom sveta, od Liverpula, preko Njujorka do Rejkjavika, a proslavi će se pridružiti i Beograd.
„Bitlsi“ su jedna od najpopularnijih i najznačajnijih rok grupa od kada su tokom šezdesetih godina prošlog veka, za samo deceniju postojanja, porušili sve rekorde i postavili standarde popularne kulture koji ni do danas nisu prevaziđeni, a sve to pevajući o ljubavi. Džon Lenon, simbol otpora i nepristajanja na malograđanske stavove i diktate moćnika, čvrsto je verovao da se rečima, muzikom i angažmanom svet može menjati nabolje. Zato se danas ispred Doma omladine Beograda mogla čuti njegova muzika.
- Beogradu je svakako mesto u svetskom obeležavanju Lenonovog rođendana jer ovde ima ljudi koji drži do sebe i svoje lične rokenrol istorije, u koju tako često spada odrastanje uz grupu „The Beatles“. Džon Lenon jeste jedan od najznačajnijih autora rok muzike svih vremena - šta god drugo kažete, bilo bi potcenjivanje. Imao je posebnu istorijsku ulogu: suviše dobro i suviše dugo je radio ono što je verovao da mu je glavni posao - uspešno menjanje sveta muzikom - a to onima koji nisu hteli da priznaju da je tako nešto moguće nije nimalo odgovaralo. Možete misliti koliko ih je nervirao - kaže Dragan Ambrozić, muzički kritičar, a Peca Popović ističe da je Lenon živ u današnje vreme, njegov uticaj bi bio još veći.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: džon lenon

Pročitajte još

Najnovije vesti