Riblja čorba 19. oktobra u viktorijanskom pozorištu u Londonu

Riblja čorba 19. oktobra u viktorijanskom pozorištu u Londonu

Autor: | 12/10/2010

0

Srpski rok bend „Riblja čorba“ nastupiće 19. oktobra u Londonu, i to manje ni više nego u “Klaphamu”, viktorijanskom pozorištu izgrađenom 1900. godine.. Ovo zdanje koje prima dve hiljade posetilaca, sada je pretvoreno u koncertni prostor u kome su nastupali Pol Veler, “Pablik enemi”, “Mjuz”, “Oejzis”...
- Prostor je rokerski, prva liga -
otkrio je za Novosti”, Miša Aleksić, bas gitarista “Riblje čorbe”. - Realno, u Londonu ne bismo mogli da sviramo na većem prostoru, jer nema toliko naših koji bi nas slušali. Mada, čujem da se javljaju naši sunarodnici iz Oksforda, Lestera i okolnih mesta, koji žele da dođu na koncert. Planiramo da snimimo DVD na tom koncertu, koji nećemo prodavati, već ćemo ga poklanjati na nekoj budućoj turneji ili koncertima.
Već u subotu 16. novembra “Riblju čorbu” čeka koncert u Novoj Gorici, a posle Londona i svirke u Cirihu, Kotoru, Kaću, Futogu kao i dva koncerta u “Univezalnoj sali” u Skoplju, sa gudačkim orkestrom. Zanimljivo je da je "Čorba" prošle sedmice nastupala na “Grožđebalu” u Sremskim Karlovcima, gde se okupilo čak 90.000 ljudi. Zbog neverovatne gužve svi prilazi su bili satima zakrčeni i malo je falilo da frontmen Bora Đorđević zakasni na svirku.
- Spasli su nas bajkeri -
objašnjava Aleksić. - Kada je već svima bilo jasno da Bora ne može da se probije automobilom iz Novog Sada, pozvali smo u pomoć naše prijatelje motoriste. Stavili su Bokija na motor i bezbedno ga i na vreme dovezli do same bine.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: riblja čorba

Pročitajte još

Najnovije vesti