Nikolas Kejdž veruje da je reinkarnacija Nikole Tesle

Nikolas Kejdž veruje da je reinkarnacija Nikole Tesle

Autor: | 26/10/2010

0

Od kada je saznao da je naučnik srpskog porekla Nikola Tesla umro 7. januara, tačno na datum njegovog rođenja, Nikolas Kejdž, poznati holivudski glumac i nećak kultnog američkog reditelja Forda Kopole,  potpuno je opsednut slavnim izumiteljom. Ekscentrični umetnik i dobitnik „Oskara“ za najbolju mušku ulogu u filmu „Adaptacija“ istakao je da veruje da je upravo on reinkarnacija Tesle. Ubeđen u svoje otkriće, da bi upotpunio svoje saznanje poznati glumac počeo je da traga za dokazima. Počeo je da izučava literaturu koja govori o srpskom naučniku, kao i da posećuje mesta vezana za život i rad poznatog naučnika.
- Oduvek sam bio opsednut naučnim i prirodnim fenomenima. Slučajno sam saznao da sam rođen na dan kada je umro Nikola Tesla. To saznanje mi nije dalo mira, pa sam počeo da istražujem moju vezu sa slavnim naučnikom. Odlučio sam da prespavam u njegovoj sobi u hotelu „Njujorker" kako bih pokušao da, figurativno rečeno, prizovem njegov duh i vidim šta će mi se prikazati. U sobi je dugo vladala tišina, a onda je u jednom trenutku golub snažno udario o prozor. Bio sam zaprepašćen, jer sam čitao da je Tesla mnogo voleo golubove i da su mu bili prijatelji. Celog života se brinuo o ovim pticama. Golubovi i nauka bili su mu veoma važni - ispričao je glumac, koji je pre nekoliko meseci šokirao javnost tvrdnjom da je pod uticajem magičnih pečuraka uspostavio telepatsku vezu sa svojom mačkom.

Opsednut slavnim naučnikom, Nikolas Kejdž rešio je da svoje saznanje i privrženost Tesli pretoči u film, koji će poneti simboličan naziv „Tesla - vladar sveta“. Kako bi pronašao idealnu lokaciju za snimanje filma, holivudska zvezda će uskoro posetiti Bosnu i Hercegovinu. Iako još nije zvanično potvrđeno, očekuje se da će se ovaj film snimati i na nekim lokacijama u Srbiji. Kejdž bi u filmu trebalo da igra američkog naučnika Tomasa Edisona, dok bi uloga Nikole Tesle, po svemu sudeći, trebalo da pripadne glumcu srpskog porekla Vladimiru Rajičiću. Pored njih dvojice kao akteri filma pominju se još neki umetnici poput Džordža Vašingtona, glumice Sare Bernar i drugih.
- Još ne mogu da otkrivam sve detalje, ali bitno je da se kockice polako sklapaju i, ako sve prođe po planu, u naš region će već u oktobru doputovati dosta holivudskih zvezda. Za sada ne bih otkrivao ni ime reditelja niti ko će glumiti Teslu, ali moram reći da će film sigurno biti svetski spektakl. Svakako će ovaj projekat za našu državu biti od nacionalnog značaja - istakao je Vladimir Rajičić.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin