Dejan Stanković otkriva da su mu na početku karijere govorili da nije talentovan što mu je veoma teško padalo

Dejan Stanković otkriva da su mu na početku karijere govorili da nije talentovan što mu je veoma teško padalo

Autor: | 18/12/2010

0

Kapiten naše reprezentacije i jedan od glavnih igrača italijanskog „Intera“, proslavljeni fudbaler Dejan Stanković svoja sportska iskustva, ali i događaje iz privatnog života, uspone i padove, svoje ciljeve i životne strahove opisao je u autobiografskoj knjizi „Veoma snažnih 10“, koju je nedavno promovisao u Milanu. Roman opisuje život ovog uspešnog sportiste od dana kada je prvi put zaigrao fudbal u Zemunu, pa do danas. Italijanska javnost veoma je dobro prihvatila ovo književno delo, pa je tako naš fudbaler već danima u žiži medijskog interesovanja kako zbog odličnih rezultata na terenu, tako i zbog autobiografske knjige u kojoj se priseća i svog detinjstva i teških trenutaka na početku karijere.
- Na početku, kada sam počeo da treniram fudbal, govorili su mi da nisam talentovan i da će mi najveći uspeh u životu biti ako zaigram za neki manji klub. To su bile teške reči za jednog dečaka koji je tek počeo da šutira loptu - priseća se legendarni Deki.
- Da stvarno nisam imao veliku želju da se bavim fudbalom, moja karijera bi već tada bila završena. Međutim, odlučio sam da se trudim i ubrzo posle toga počeo sam da igram za „Crvenu zvezdu“. Tada sam naučio da treba biti skroman, ali i uporan. Na početku karijere ponekad sam igrao čak i na poziciji golmana, a kasnije sam takođe igrao na mnogim pozicijama na terenu, što smatram velikim iskustvom.
Ovaj uspešni fudbaler sve češće naglašava da će karijeru završiti u fudbalskom klubu „Inter“, za koji već nekoliko godina igra, i to 2014. kada mu ističe ugovor. Životna maksima koje se pridržava glasi: „Poštujem svakoga, ali se ne plašim nikoga“. Slavni fudbaler je istakao da mu je najveći uspeh u karijeri bilo prošlogodišnje osvajanje „Lige šampiona“ u Madridu.
- Moji saigrači iz Intera i ja nikada nećemo zaboraviti prošlu godinu kada smo postigli maksimum koji fudbaleri mogu da postignu. Dobro se sećam trenutka pre nego što je počela ceremonija dodele nagrada u Madridu. Gledao sam u pehar, a suze su mi se slivale niz lice - objasnio je Stanković, koji je u svojoj knjizi opisao i odnos sa kolegom i prijateljem Sinišom Mihajlovićem, ali i sa svim svojim trenerima, među kojima je trenutno najpopularniji Žoze Murinjo.
- Siniša je Siniša. Naučio me je o svemu na terenu, ali tu pre svega mislim na neke životne lekcije. S druge strane, Murinjo je zaista specijalni gospodin. On je čovek koji i kada si mrtav umoram zna da te motiviše da treniraš - objasnio je tridesetdvogodišnji sportista.
Deo romana Dejan je svakako posvetio i svojoj porodici, supruzi Ani i sinovima Stefanu, Filipu i Aleksandru. On njih u knjizi opisuje kao svoju mirnu luku i sklonište i naglašava da porodicu dobro štiti od radoznalosti medija. Upravo zbog svoje dece, ovaj atraktivni fudbaler ne planira da se vrati u Srbiju po završetku karijere.
-Volim svoju zemlju i volim da odem u Beograd gde stižem posle sat i deset minuta leta. Srbija poslednjih godina dosta napreduje i veoma sam srećan zbog toga. Međutim, imam svoju porodicu, a moja dva starija sina su već krenula u školu, Stefan je drugi, a Filip prvi razred i njima je ovde vrlo lepo - iskren je Stanković koji je otkrio i da i dalje ima sportske ciljeve.
- U životu uvek postoje ciljevi, a moj naredni cilj je što bolji plasman mog kluba na „Svetskom prvenstvu“ - zaključuje Deki.

Piše: Ivana Nikolić

Foto:

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dejan stankovic