EKV - Kao da je bilo nekad: Dokumentarac o legendarnom bendu i na DVD-ju

EKV - Kao da je bilo nekad: Dokumentarac o legendarnom bendu i na DVD-ju

Autor: | 20/12/2010

0

Film „EKV – Kao da je bilo nekad”, koji govori o jednom od najpoznatijih rok sastava u bivšoj Jugoslaviji, nakon brojnih filmskih festivala, projekcija u beogradskim klubovima i emitovanja na državnoj televiziji objavljen je i kao DVD izdanje.
- „EKV – Kao da je bilo nekad“ nije film koji govori samo o tragičnoj sudbini grupe. U filmu se prvi put na eksplicitan način govori o bizarnoj povezanosti režima bivše SFRJ i rokenrola, posebno novog talasa - kaže autorka filma Sandra Rančić. Svetska premijera filma „EKV – Kao da je bilo nekad“ dogodila se na „Zagreb film festivalu“ 2008. godine. Već na premijeri dokumentarac je doživeo status kultnog filma. Kroz svedočenje prijatelja Milana Mladenovića i kolega muzičara, komentare kritičara i istoričara umetnosti videćemo zanimljivu i potresnu priču o Beogradu osamdesetih godina.
- Kad se pukotina u javnom mnenju otvorila, mi smo samo prošli kroz tu pukotinu i izbili smo u jedno potpuno drugačije okruženje od onog u kome smo se kretali do tada - izjavio je tada Milan Mladenović. DVD izdanje filma sadrži i ekskluzivne fotografije iz porodičnog albuma Irene Pečar, piše Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti