Princ Filip i Danica Karađorđević postali roditelji, na svet je stigao naslednik

Princ Filip i Danica Karađorđević postali roditelji, na svet je stigao naslednik

Autor: | 25/02/2018

0

Princ Filip i njegova supruga Danica Karađorđević su današnjeg dana, 25. februara u svoju porodicu primili još jednog, člana.

Kraljevski dvor je saopštio da je dečak rođen u 10:30 časova i da se Danica i beba osećaju dobro, a kasnije je otkriveno da će maleni princ dobiti ime Stefan.

- Sa radošću saopštavamo da je kraljevska porodica dobilla još jednog člana! Princeza Danica, supruga princa Filipa, rodila je sina u Beogradu jutros u 10 i 30 časova. Majka i beba se osećaju dobro - stoji u zvaničnom saopštenju iz porodice Karađorđević.

Објава коју дели Royal Compound (@royalserbia) дана 25. Феб 2018. у 2:42 PST

Princ Filip i princeza Danica su svima zahvalili na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

"Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa", piše u saopštenju.

Na dan rođenja malenog princa zvona hrama Svetog Save su zvonila u tu čast.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, звона храма Светог Саве звониће као знак рођења новорођенчета краљевске породице Карађорђевић, првог детета Принца Филипа и принцезе Данице. Ово је први пут у историји да ће 49 звона највећег православног храма на Балкану објавити такво рођење. With the blessing of His Holiness Patriarch Irinej of Serbia, the bells of Belgrade’s St. Sava temple will ring as signal of the birth of the new born of the Karadjordjevic Royal family, the first child of Prince Philip and Princess Danica. This will be the first time in history that 49 bells of the biggest orthodox temple in Balkans will announce such a birth.

Објава коју дели Royal Compound (@royalserbia) дана 24. Феб 2018. у 1:42 PST

U čast rođenja sina princa Filipa Karađorđevića i njegove supruge Danice koja se porodila danas, u manastiru Žiča jutros su se u 11.15 sati oglasila zvona, kao i na zvoniku Hrama Svetog Save u Beogradu. Igumanija manastira Žiča Jelena, ovaj događaj je nazvala radosnim.

"Zvona su se oglasila na manastiru Žiča, hvala Bogu, radujemo se", rekla je agenciji Beta igumanija Jelena.

U manastiru Žiča je krunisano sedam srpskih kraljeva. Prvi je bio Stefan Prvovenčani, zatim Radoslav, Vladislav, Uroš, Dragutin, Milutin i Stefan Dečanski.

Prilikom njihovog krunisanja, za svakog su pojedinačno na crkvi probijana i potom zazidana, nova vrata kroz koja je prolazio samo krunisani vladar.

hellomagazin.rs/m.g. hello/arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti