Miloš Avramović reditelj "Južnog vetra": Žao mi je što Glogovac nije doživeo da vidi svoju poslednju ulogu

Miloš Avramović reditelj "Južnog vetra": Žao mi je što Glogovac nije doživeo da vidi svoju poslednju ulogu

Autor: | 01/03/2018

0

Svoju poslednju ulogu Nebojša Glogovac je odigrao u filmu “Južni vetar”, a Miloš Avramović, reditelj ovog ostvarenja, kaže da mu je žao što Glogovac nije doživeo da vidi svoju poslednju ulogu.

Avramović navodi da je Glogovac sjajno odigrao lik vođe kriminalnog klana i da je saradnja sa njim bila pravo uživanje.

– Osećaj da smo izgubili Nebojšu je strašan i nepodnošljiv. Prerano i tragično smo ostali bez divnog čoveka i kolege. Žao mi je što neće biti sa nama na premijeri, gde bi uživao u plodovima našeg zajedničkog rada. Pa, svaki dan, svaka uloga i svaki korak mogu da budu poslednji – ispričao je Avramović i dodao da je još tokom pisanja scenarija znao da će Glogovac igrati bitnu ulogu u filmu.

– Nisam u potpunosti bio zadovoljan kako je napisan lik glavnog negativca u filmu. Bio je na ivici da bude jednodimenzionalan i previše iritantan. Želeo sam da tu ulogu odigra ozbiljan glumac koji bi mogao da joj da mesa, biografiju, psihologiju. Nebojša mi je, sa svim svojim kvalitetima, bio prvi izbor i lako smo se dogovorili – objasnio je režiser filma “Južni vetar”.

– Imao je strašan glumački instinkt. Ako bi primetio neki problem u sceni, samo bi me povukao u stranu i rekao jednu ili dve reči, koje su bile tačne i precizne. Nikada nije predlagao nešto što nije u interesu celine i krajnjeg rezultata. Nikad se nije gurao niti tražio višak prostora na štetu kolega, jer nije imao potrebe za tim. Jednostavno, bio je previše talentovan, da bi se time bavio. Poslednji put smo se čuli, čini mi se, početkom decembra prošle godine. Interesovao se kako su ispale neke scene, dokle smo stigli sa montažom i slično. Nebojša je bio sjajan tip. Duhovit, inteligentan, inspirativan – zaključio je Avramović za Telegraf.

 

Inače, premijera filma “Južni vetar” je zakazana za 14. novembar, a osim Glogovca, u filmu igraju i Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Todorović, Aleksandar Berček i drugi.

Hellomagazin.rs Stefan Tomasevic/ATAImages/Instagram