Anabel Kroft:  Očekivala sam da će se Novak vratititi Vajdi , on mu je kao drugi otac

Anabel Kroft: Očekivala sam da će se Novak vratititi Vajdi , on mu je kao drugi otac

Autor: | 11/04/2018

0


Anabel Kroft, nekadašnja britanska teniserka, izjavila je za "Metro" da je nije iznenadio Novakov potez i ponovna saradnja sa Marijanom Vajdom.

-Nisam iznenađena uopšte. Nekako sam očekivala da će 'napraviti krug' i da će se vratiti Vajdi, zato što mu je on kao drugi otac. Poznaje Novaka bolje od bilo koga. Mislim da je ovo dobra odluka, rekla je Kroft za "Metro".

Nekada 24. teniserka sveta smatra da se Novak neće zaustaviti sa jednim trenerom jer "Vajda ne želi da se obaveže na 'puno radno vreme'"

-Vajda ga je doveo do prvog mesta na svetu, kao i do velikog broja titula. Uradio je sjajan posao s njim. Očigledno je da se Novak mučio u sa novim pokušajima i trenerima, kaže ona i dodaje:

-Razlog zašto bi Marijan Vajda želeo da se u timu nalazi još jedan trener je zato što ima porodicu i ne želi da se obaveže na 'puno radno vreme'. Mislim da je to slučaj sa većinom igrača na turu. Verovatno će mu biti potreban još jedan trener, kao što je Mari imao Džejmija Delgada i Ivana Lendla.

Baš kada je reč o Lendlu, navodi se da bi on mogao da bude drugi trener srpskom teniseru, međutim legendarni teniser spominjao se kao i novi trener Aleksandra Zvereva.

-Oni su (Novak i Aleksandar) veoma različiti, pošto je Novaku potreban motivator da se vrati na stare staze. Taj šampionski gen i dalje je tu (nije ga izgubio). Nadal se vratio na vrh tako što se vratio osnovama, nije promenio trenera i mnogo je trenirao, kazala je Anabela.

Ona smatra da Novak 'nije zaboravio da igra tenis'.


-Đoković je taj kalibar. Govorimo o nekome ko je osvojao Grend slem titule. Nije zaboravio da igra tenis, samo je prošao kroz veoma težak period-istakla je Anabel.

Podsećamo, Novak je pre nekoliko dana raskinuo saradnju i sa Andreom Agasijem i sa Radekom Šćepanekom. Posle nekoliko dana viđen je kako trenira ponovo sa Vajdom, koji će ga pratiti na turniru u Monte Karlu.

Ipak, još nije došlo do zvanične saradnje, već Vajda u ovom trenutku samo pomaže Novaku.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty